Guaiacwood als jouw gids

Verbind je met de diepe rust van de natuur

Natuurlijke, houtachtige geuren hebben altijd al een speciale plaats gehad in ons leven. Ze roepen associaties op met de natuur, rust en spiritualiteit. Dat is ook precies wat doTERRA Guaiacwood (Guaiac-hout), of Palo Santo, te bieden heeft.
Guaiacwood is afkomstig van de Bulnesia sarmientoi boom, die groeit in de Gran Chaco bossen van Paraguay, Zuid-Amerika. Het hout van de boom wordt al eeuwenlang gebruikt in rituelen en ceremonies van de inheemse bevolking. Zij noemen de boom ‘Palo Santo', wat heilig hout betekent. Het bekende wierook stokje “Palo Santo” is afkomstig van de Bursera graveolens boom en staat los van Guaiacwood Bulnesia sarmientoi. Hoewel de oliën enige overeenkomsten vertonen, onderscheiden ze zich door hun verschillende chemische samenstelling en aroma. Palo Santo gemaakt van Bursera graveolens heeft een lange en roerige geschiedenis wat betreft duurzaamheid en illegale oogst.

dōTERRA Guaiacwood (Guaiac-hout) (Bulnesia sarmientoi) kan echter op duurzame wijze worden geoogst en geproduceerd.

dōTERRA Sourcing – het werk achter de fles, voor een puur resultaat op alle levels

Bij doTERRA zijn we ons bewust van de spirituele en culturele betekenis die Palo Santo heeft en respecteren we deze tradities. Daarom werken we samen met de lokale gemeenschappen om het hout op een duurzame en ethische manier te oogsten en te produceren. Dit zorgt niet alleen voor behoud van het ecosysteem en de biodiversiteit, maar ook voor werkgelegenheid en economische ontwikkeling voor de lokale bevolking.

Wij zijn trots op onze samenwerking met de lokale gemeenschappen en het behoud van de tradities en het ecosysteem. Bij doTERRA geloven we dat duurzaamheid en ethische productie bijdragen aan een gezondere wereld voor ons allemaal.

De bomen worden geoogst op een duurzame manier om de natuurlijke omgeving te beschermen en de economie van lokale gemeenschappen te ondersteunen.

Het Gran Chaco Bos is helaas een van de snelst ontboste gebieden ter wereld. Paraguay heeft voorschriften en beleid die helpen om de ontbossing tot een minimum te beperken, maar toch is veel van het bos al gekapt en wordt het nog steeds gekapt voor het weiden van vee en andere landbouwproducten. Momenteel wordt elk jaar meer dan 100.000 kg guajakhoutolie geproduceerd en geëxporteerd uit Paraguay, voornamelijk voor de geur- en parfumindustrie. Met zulke grote exportvolumes en weinig toezicht, is het moeilijk te geloven dat veel ervan legaal of duurzaam gebeurt.
doTERRA werkt in Paraguay samen met een betrouwbare en transparante partner, die een ethisch verantwoorde Sourcing van guajakhoutolie heeft opgezet. Onze Sourcingpartner is het enige bedrijf dat door de Union for Ethical Biotrade (UEBT) is gecertificeerd. Duurzaam sourcen via goed beheerde bossen draagt bij aan het behoud en herstel van beboste gebieden. De Guaiacwood distilleerderij ligt in de buurt van de El Cerrito School. El Cerrito is een beroepsinternaat voor tieners gericht op het ontwikkelen van handelsvaardigheden en de ontwikkeling van landbouwproducten. De doTERRA Sourcing partner heeft toegezegd om een deel van alle inkomsten uit Paraguay te doneren aan de El Cerrito School.

De etherische olie wordt geproduceerd door stoomdestillatie van hout van de stammen of takken. Als de etherische olie na destillatie op kamertemperatuur blijft, wordt hij halfvast. Daarom wordt doTERRA Guaiacwood geleverd in een basis van gefractioneerde Kokosolie, waardoor de olie een zodanige consistentie krijgt dat deze gemakkelijk uit het flesje kan worden gedruppeld.

Toepassing van Guaicawood

Het gebruik van guaiacwood in spirituele praktijken gaat al eeuwen terug. De oude Inca's, Maya's en Azteken gebruikten het hout om hun tempels te zuiveren en om spirituele visioenen te bevorderen. Het werd ook gebruikt voor genezende ceremonies en om te helpen bij de communicatie met de geestenwereld. Tegenwoordig wordt Guaiacwood nog steeds gebruikt voor deze doeleinden, en doTERRA Guaiacwood (Guaiac-hout) is een krachtige en authentieke bron van deze spirituele ervaring. Naast het spirituele aspect heeft Guaiacwood ook voordelen voor het fysieke lichaam. Het ondersteunt gezonde ontstekingsreacties en kan voor een gezonde teint zorgen. Het heeft ook een positief effect op de luchtwegen en kan gezonde ademhaling ondersteunen.

Hier zijn drie recepten voor het gebruik van doTERRA Guaiacwood:

Palo Santo diffuser blend

3 druppels doTERRA Guaiacwood (Guaiac-hout)
2 druppels doTERRA Cedarwood
2 druppels doTERRA Bergamot

Guaiacwood pure-fume

10 druppels doTERRA Guaiacwood (Guaiac-hout)
5 druppels Ylang Ylang
5 druppels Bergamot
4 druppels Lavender (Lavendel)
1 druppel Patchouli
10 ml gefractioneerde kokosolie
Bereiding: Voeg alle etherische oliën toe aan een 10 ml rollerflesje en vul het flesje af met gefractioneerde kokosolie. Sluit het flesje af en schud goed om de oliën te mengen. Breng aan op de polsen en achter de oren voor een subtiele, houtachtige geur.

Guaiacwood huidverzorging
Voeg 1-2 druppels doTERRA Guaiacwood (Guaiac-hout) toe aan je dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine om te helpen bij het verminderen van roodheid.

Kortom, doTERRA Guaiacwood is niet alleen een krachtig spiritueel hulpmiddel, maar biedt ook voordelen voor het fysieke lichaam. Het is een essentiële olie die zowel lichaam als geest ondersteunt en kan worden gebruikt op verschillende manieren om een gevoel van rust en kalmte te creëren. Ervaar het zelf en ontdek de voordelen van Palo Santo.

Een boodschap van de Guaiacwood boom

Ik ben de Guaiacwood boom, en ik spreek tot je vanuit de diepten van mijn plantenziel. Mijn olie wordt al eeuwenlang gebruikt om rust en kalmte te brengen aan hen die mij met respect en dankbaarheid behandelen.

Ik herinner je eraan om diep in jezelf te kijken en te luisteren naar de fluisteringen van je ziel. Mijn geur kan je helpen om je te verbinden met je innerlijke bron van wijsheid en kennis. Wanneer je me gebruikt, wees dan stil, mediteer en sta open voor de boodschappen van het universum.

Ik wil dat je weet dat ik met trots en eerbied word verbouwd door mijn familie in Paraguay, die zorgvuldig mijn stammen en takken oogsten om ervoor te zorgen dat mijn levenskrachtige olie op een duurzame en ethische manier wordt geproduceerd.

Ik vraag je om te onthouden dat de aarde een levend organisme is, en dat alles wat we doen om haar te helpen ook ons helpt. Behandel de natuur met respect en dankbaarheid, en ze zal je teruggeven met overvloed en genezing.

Ik bied je mijn olie aan als een instrument van innerlijke vrede, onvoorwaardelijke liefde en genezing in jouw leven. Gebruik me met wijsheid, en sta open voor de magie en het mysterie van het leven.

Winkelwagen