doTERRA Etherische Oliën

Etherische olieWelkom in de bijzondere, bijna magische wereld van etherische olie. Binnen AromaPro werken wij met de etherische olie van doTERRA die op vele manieren ingezet kunnen worden. Etherische oliën zijn vluchtige aromatische verbindingen die zich van nature vormen in planten. De oliën worden op verschillende manieren verkregen uit zaden, bloemen, schors, hars, bladeren, schillen en wortels.

Dit gebeurd door middel van stoomdestillatie of door een koude persing. Binnen doTERRA gebeurt dit op een 100% natuurlijke manier waardoor er geen gevaarlijke chemische stoffen in de oliën komen. Zo zijn de oliën zonder gevaar te gebruiken. Etherische olie verdampt makkelijk bij normale temperaturen en is daarom perfect voor aromatherapie.

Natuurlijk medicijn

Omdat de etherische olie van doTERRA 100% natuurlijk zijn, behouden zij de kracht van de plant waaruit ze verkregen zijn. Door de olie op een passende manier te gebruiken, kunnen de voordelen van de olie ook door het lichaam en de geest ervaren worden. Veel oliën kennen een ruime hoeveelheid aan toepassingsmogelijkheden. Het is daarom lastig om het verkeerd te doen met etherische olie.

Planten worden al duizenden jaren gebruikt voor medicinale doeleinden. De etherische olie die uit deze planten wordt gehaald, werkt daarom als ondersteuning voor de gezondheid. Etherische olie communiceert binnen het lichaam via chemische signalen en kan hierdoor op een diepere laag zijn werk doen. Op aromatisch vlak werkt de olie bijvoorbeeld in op onze sensoren in de neus. De olie heeft daarom een snel en krachtig effect op ons lichaam. Gebruik je de olie intern of op de huid, dan heeft het een directe interactie met de cellen, organen en systemen in ons lichaam.

Gebruik etherische olie

De etherische olie kan op veel verschillende manieren gebruikt worden. Zo kan het aromatisch, op de huid of intern ingezet worden. De oliën van doTERRA zijn 100% natuurlijk, waardoor ze ook ingenomen kunnen worden. Op onze website en in onze blogs vind je verschillende toepassingsmogelijkheden voor bepaalde olie, maar het beste is om de olie te gebruiken op de manier die goed voelt voor jou. Hoe meer je met de oliën bezig bent, hoe vertrouwder je raakt met jouw favoriete manieren om de oliën te gebruiken.

Weet je niet zeker hoe je een olie moet gebruiken? Gebruik dan de olie op een manier die voor jou logisch is. Smeer de olie bijvoorbeeld op de plek waar je ondersteuning wilt geven of neem de olie in. Onderzoek en ontdek de manier waarop de oliën voor jou hun werk doen.

Aromatisch

Etherische oliën kunnen aromatisch ingezet worden. Dit kan op verschillende manieren. Door de olie in een diffuser te doen, wordt het aroma verspreid en kan iedereen in de ruimte de voordelen van de olie ervaren. Druppel een aantal druppels in de handen en maak een kommetje van je handen over je neus en mond. Inhaleer de olie diep om zijn werking te ervaren. Natuurlijk kun je ook direct de geur uit het flesje opsnuiven om de kracht te voelen.

Op de huid

Alle etherische olie van doTERRA kunnen op de huid toegepast worden. Enkele hebben een irriterend effect op de huid en moeten daarom verdund worden met een basisolie. De olie wordt ook aangeboden in roll-ons om het gebruik ervan zo makkelijker te maken.

Intern

Sommige oliën kunnen ingenomen worden. Voeg bijvoorbeeld een aantal druppels Lemon toe aan een glas water en drink dit elke dag voor een verfrissend en ontgiftend effect. Oregano is daarentegen een heel sterke olie die je niet met een glas water wilt innemen. Deze olie is daarom het best in te nemen in een veggiecapsule. Voor een snelle opname van de olie, kun je verschillende oliën door middel van een druppel onder de tong innemen. Zo wordt de olie direct opgenomen in ons systeem.

Klaar om er mee aan de slag te gaan? Doe mee met één van de workshops of bestel de oliën via onze webshop.

Meer lezen? Klik hier voor wetenschappelijke artikelen. (Engelstalig)