doTERRA Tulsi Etherische Olie (Holy Basil | Heilig Basilicum)(5ml)

 44,67

  A
  Aromatic
  T
  Topical

Tulsi, ook bekend als Heilige Basilicum, is een krachtige olie die in vele culturen al honderden jaren gebruikt wordt voor verschillende geneeswijzen en aandoeningen.

Op voorraad

Wat is Tulsi Etherische Olie?

Tulsi is een kleine, struikachtige struik met donkergroene bladeren en roze- en lavendelkleurige bloemen. Tulsi wordt in de volksmond ook wel Heilige Basilicum genoemd en is afkomstig uit India. Veel Hindoes kweken Tulsi als een religieuze plant in hun huizen en tempels en gebruiken de bladeren ervan bij de routineuze verering.

Inheems in Zuidoost Azië heeft Tulsi een lange traditie van gebruik in Ayurvedische gezondheidspraktijken en is een bekende heilige plant en een gerespecteerd kruid. In het Sanskriet staat het bekend als “de onvergelijkelijke” en wordt het beschouwd als de “Koningin van de Kruiden”.

Hoe gebruik je Tulsi of Heilige Basilicum olie

Tulsi etherische olie kan zowel topisch als aromatisch gebruikt worden. Eenvoudig verstuiven of inhaleren is altijd een fantastische manier om de voordelen van een olie aromatisch op te doen, en dat geldt ook voor Tulsi. Je kunt van de geur van Tulsi alleen genieten of hem gebruiken om een diffusiemelange te maken waarin ook andere oliën zijn verwerkt.

Breng uitwendig Heilig Basilicum aan op je wervelkolom, voetzolen, en polsen. Je kunt ook een druppel aan je gezichtsreiniger of lotion toevoegen.

Een andere manier waarop je Tulsi kunt gebruiken is in een mondspoeling. Doe een paar druppels in wat water, gorgel en zwiep, en spuug het dan uit. Het is niet alleen goed voor de mondhygiëne, maar het houdt ook je adem fris.

Tenslotte kun je het heerlijk vinden om Tulsi onderdeel te maken van een stoom gezichtsbehandeling. Je geniet dan tegelijk van de aromatische en de topische voordelen. Je huid zal je dankbaar zijn en je geniet ook van de verzachtende werking!

Doe gewoon enkele druppels Tulsi in een kom met heet water. Leg een handdoek over je hoofd en leun met je gezicht over de stoom. Als het te warm wordt, kun je een deel van de handdoek optillen, je gezicht verder van de stoom plaatsen, of een paar seconden pauze nemen. Als je ook andere oliën aan de ervaring wilt toevoegen, zijn Lavendel, Wierook, en doTERRA Air® allemaal goede mogelijkheden om met Tulsi te combineren.

Wat zijn de voordelen van Tulsi olie of Heilige Basilicum?

Van oudsher wordt Tulsi in de hele wereld gebruikt als onderdeel van rituelen, bescherming, en gezondheidspraktijken in vele culturen. Tulsi heeft bij inademing een kalmerend, ontspannend aroma.

Tulsi bevat een hoog percentage van het chemische bestanddeel eugenol, dat ook in kruidnagelolie voorkomt. Eugenol helpt de mond er schoon en gezond uit te laten zien. Het heeft ook reinigende eigenschappen, en, plaatselijk aangebracht, is het goed voor een gezonde huid.

Een ander bestanddeel dat in Heilig Basilicum gevonden wordt is 1,8-cineool, ook bekend als eucalyptol, dat voorkomt in Eucalyptus. 1,8-cineool helpt Tulsi verzachtend te maken bij verstuiven of inhaleren.

Hoe ruikt Tulsi etherische olie?

Vergeleken met zijn neefje zoete basilicum is de geur van Heilig Basilicum rijker, warmer en balsamico. Het aroma lijkt op iets van een mengsel van Cinnamon (Kaneel), Peppermint (Pepermunt), clove (Kruidnagel), en Basil (Basilicum) met een vleugje zoethout! Het aroma is verwarmend, verhelderend, en opbeurend.

Tulsi mengt goed met citrus- en bloemenoliën, waaronder Bergamot, Clary Sage (Scharlei), Geranium, Lime (Limoen), Lemon (Citroen), en Neroli.

 

Gebruikstips:

 • Diffuse voor een kalmerende atmosfeer.
 • Voeg een tot twee ons water toe en gorgel om de adem te verfrissen.
 • Doe een druppel in je handpalm, wrijf je handen tegen elkaar, en inhaleer diep.

Bij doTERRA streven we ernaar om de kracht van de natuur te benutten met onze therapeutisch kwalitatieve etherische oliën. Elke olie die we aanbieden, is zorgvuldig gewonnen uit de meest potente en zuivere bronnen over de hele wereld. Wij werken nauw samen met lokale boeren en gemeenschappen om niet alleen de zuiverste etherische oliën te garanderen, maar ook om duurzame praktijken en eerlijke handel te ondersteunen.

Onze etherische oliën zijn gecertificeerd puur en bevatten geen vulstoffen, kunstmatige ingrediënten of verontreinigende stoffen. Dit garandeert niet alleen hun veiligheid en effectiviteit, maar ook hun kracht om therapeutisch te werken. Of het nu gaat om het bevorderen van ontspanning, het verlichten van kwaaltjes, of het verfrissen van uw omgeving, doTERRA biedt een natuurlijke oplossing die echt werkt.

Ervaar zelf de ongeëvenaarde puurheid en potentie van doTERRA etherische oliën en maak deel uit van een gemeenschap die gezondheid en welzijn voorop stelt. Ontdek hoe onze etherische oliën je kunnen helpen een gezonder en gelukkiger leven te leiden.
dsfdgfdgdfg