Frankincense

dōTERRA Frankincense Studie

Frankincense etherische olie wordt verkregen uit het sap van de Boswelliaboom. In het oude Arabië werd frankincense hars vaak gebruikt in traditionele gezondheidspraktijken. In een recente studie hebben doTERRA-wetenschappers het effect van de Frankincense etherische olie op de menselijke huidcellen onderzocht met behulp van het BioMAP®-fibroblastsysteem op de huid.

Het BioMAP systeem is een moleculair biologische methode die de onderzoekers gebruikten om te onderzoeken hoe gezond de celactiviteit werd ondersteund door Frankincense etherische olie in de menselijke huidcellen. Door bepaalde factoren toe te voegen aan gekweekte huidcellen, induceerden de onderzoekers een cellulaire respons in vitro die was ontworpen om een cellulaire ontstekingsreactie in vivo te imiteren. Sommige van de voorgeïnfecteerde huidcellen werden blootgesteld aan de essentiële olie van Frankincense, terwijl andere met rust werden gelaten.

Cellen van beide groepen werden opengebarsten en de lysaat (cellulaire inhoud) werd geanalyseerd met behulp van twee methoden. De ene methode was een enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA), een test die de niveaus van een specifiek eiwit meet. De eiwitten van belang in deze studie waren biomarkers waarvan bekend is dat ze in een cel worden gereguleerd (geproduceerd in overmaat) tijdens inflammatoire condities. Han en zijn medewerkers ontdekten dat de cellen die werden blootgesteld aan Frankincense significant lagere niveaus van drie biomarkers hadden dan cellen die niet werden blootgesteld aan de etherische olie. Cellen die werden blootgesteld aan Frankincense hadden significant lagere niveaus van interferon gamma-geïnduceerd eiwit 10 (IP-104), collageen III, en intracellulaire cel adhesiemolecuul 1 (ICAM-1), die allemaal betrokken zijn bij ontsteking en weefsel hermodellering. Ze hadden ook iets lagere niveaus van PAI-I, serine proteinase inhibitor, en inhibitor van tissue plasminogen activator (tPA) en urokinase (uPA), die beide betrokken zijn bij weefsel remodelling. De celproliferatie nam ook aanzienlijk af in cellen die worden blootgesteld aan de essentiële olie van Frankincense.

RNA-microarray analyse is een krachtig instrument waarmee onderzoekers de niveaus van verschillende RNA-transcripties van de boodschapper kunnen meten. RNA-niveaus geven een ruwe schatting van de niveaus van verschillende eiwitten. Messenger RNA-sequenties worden rechtstreeks gemaakt van genen in het DNA van een cel. RNA bevat instructies voor ribosomen, de moleculaire machines die de eiwitten van de cel synthetiseren. Aangezien elk eiwit is gecodeerd door een andere RNA-sequentie van de boodschapper, zijn de niveaus van een specifieke RNA-sequentie meestal gecorreleerd met de niveaus van het eiwit. Bijvoorbeeld, hoge niveaus van VCAM-1 RNA transcripten zouden aanwezig zijn in een cel met hoge niveaus van het VCAM-1 eiwit. In dit experiment werden de niveaus van 21.224 RNA-sequenties gemeten. De genen geïdentificeerd uit de RNA-microarray resultaten gaven aan dat signaalwegen met betrekking tot ontsteking, wondgenezing en immuun respons robuust werden beïnvloed in cellen die werden blootgesteld aan Frankincense olie.

De resultaten van deze experimenten samen suggereren dat de essentiële olie van Frankincense een gezonde immuun respons ondersteunt, de algehele gezondheid van de huid bevordert en een gezonde ontstekingsreactie in de huidcellen ondersteunt.*

 

*Deze uitspraken zijn niet geëvalueerd door de Food and Drug Administration. Dit product is niet bedoeld om een diagnose te stellen, te behandelen, te genezen of een ziekte te voorkomen.

Winkelwagen