doTERRA Cananga Etherische Olie (15ml)

 52,00

  A
  Aromatic
  T
  Topical
  I
  Internal
  N
  Neat

Net als Ylang Ylang helpt de etherische olie van Cananga om stress te verminderen en kalmte te bevorderen. Cananga is kalmerend voor het zenuwstelsel* en de huid.

Waarvoor wordt Cananga Etherische Olie gebruikt?

Cananga essentiële olie is kalmerend en kan helpen gevoelens van angst of stress te verminderen. Het helpt op natuurlijke wijze de stemming te verbeteren en gevoelens van evenwicht en vrede te bevorderen. Inwendig gebruikt, ondersteunt Cananga de cellulaire functie en kalmeert het zenuwstelsel.* Het ondersteunt ook de algehele immuunfunctie in het hele lichaam.*

Wat is het verschil tussen Ylang Ylang en Cananga?

Cananga en Ylang Ylang essentiële olie zijn afkomstig van dezelfde boomsoort. Cananga is de macrophylla variëteit van Cananga odorata, terwijl Ylang Ylang afkomstig is van de echte variëteit van Cananga ordorata.Het belangrijkste verschil in de essentiële olie van de twee variëteiten is dat Cananga hogere hoeveelheden van het chemische bestanddeel Beta-caryophyllene heeft. Beta-caryofylleen ondersteunt een gezonde cellulaire functie,* en is bijzonder verzachtend voor de huid. Het ondersteunt ook een gezonde zenuw- en immuunfunctie.*

Waar komt de essentiële olie van Cananga vandaan?

De essentiële olie is afkomstig van de bloem van de Cananga boom. Deze bloemen zijn hangend met smalle, groengele bloemblaadjes. De bloemen kunnen ongeveer om de twee maanden van de boom geoogst worden, maar de beste tijd van het jaar is tijdens de zomermaanden, voornamelijk tussen juni en augustus.De bloemen worden vroeg in de ochtend geoogst, rond zonsopgang, om te voorkomen dat de zon te lang op de bloemen schijnt, waardoor de etherische olie zou beginnen te verdampen. Kort na de oogst worden de bloemen gedestilleerd voor de etherische olie. 

Historie

De gele bloemen van de Canangaboom, afkomstig uit tropisch Azië, worden al eeuwenlang in traditionele praktijken gebruikt. Vandaag de dag, leggen de Indonesiërs nog steeds Cananga bloemen op de kussens van pasgetrouwden als zegening van een gelukkige verbintenis. Cananga's rijke geschiedenis en krachtige werking zijn grotendeels te danken aan de hoge concentratie van beta-caryophyllene, dat is een voor de huid verzachtend bestanddeel dat gevonden wordt in veel essentiële oliën, waaronder Frankincense, Copaiba, en Ylang Ylang. Plaatselijk toegepast, heeft Cananga vernieuwende eigenschappen die het uiterlijk van de huid kunnen verjongen. De lichte, bloemige geur van Cananga kan een kalmerend en kalmerend en verheffend effect hebben wanneer het verspreid wordt.Net als Ylang Ylang helpt de etherische olie van Cananga om stress te verminderen en kalmte te bevorderen. Cananga is kalmerend voor het zenuwstelsel* en de huid.

Tips voor gebruik:

 • Voeg een paar druppels toe aan een warm bad met Epsomzout.
 • Neem een tot twee druppels inwendig om het zenuwstelsel te kalmeren.*
 • Gebruik een paar druppels in uw volgende diffuser-blend voor het slapengaan voor extra kalmerende voordelen.
 • Plaatselijk aanbrengen om de huid te kalmeren en te helpen er helder en gezond uit te zien.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.