Vind je innerlijke vrede met doTERRA Blauwe Lotus

Vrede begint met jezelf

Vrede begint met jezelf en voor de eigen huisdeur. Harmonie en balans te hebben in je persoonlijke levenssfeer is belangrijk. Als we conflicten of problemen hebben met onze familieleden, buren of vrienden, kan dit ons stress en negatieve emoties veroorzaken. Dit kan een domino-effect hebben op andere aspecten van ons leven, zoals werk of studie. Met etherische oliën kan je jezelf binnen seconden in een rustigere emotionele staat brengen. De Blue Lotus Touch roll-on van doTERRA is hiervoor uitermate geschikt.

De Blue Lotus of blauwe waterlelie is een plant met een rijke geschiedenis in verschillende culturen over de hele wereld. Van de oude Egyptenaren tot de inheemse bevolking van Midden- en Zuid-Amerika, de blauwe lotus werd traditioneel gebruikt voor zijn rustgevende, spirituele en geneeskrachtige eigenschappen. Vandaag de dag is het gebruik van de blauwe lotus nog steeds populair, en het etherische olie van doTERRA Blue Lotus is daar een mooi voorbeeld van.

De Blue Lotus Touch olie van doTERRA wordt geteeld en gedestilleerd in Azië, waar het klimaat en de bodem perfect zijn voor de groei van deze plant. De zeldzame bloesems, worden ‘s ochtends vroeg door lokale families verzameld, wanneer de tere bloemblaadjes volledig openstaan voor de zon. De bloemen worden met de hand geplukt en vervolgens in grote tanks met water geplaatst om te fermenteren. Deze fermentatie zorgt voor de karakteristieke geur en helpt de werkzame stoffen in de plant te concentreren. Na de fermentatie worden de bloemen gedestilleerd om de etherische olie te verkrijgen.

De impact van de Co-Impact Sourcing® methode

doTERRA gebruikt een unieke Co-Impact Sourcing® methode voor de Blue Lotus Touch olie. Dit houdt in dat het bedrijf samenwerkt met lokale boeren en producenten om een duurzame en verantwoorde productie van de olie te garanderen. Het bedrijf investeert in de gemeenschappen waar de planten groeien, door bijvoorbeeld trainingen te geven over duurzame landbouwtechnieken en door te zorgen voor eerlijke betaling voor de arbeiders.

Door deze Co-Impact Sourcing® methode worden lokale gemeenschappen geholpen om zichzelf te ondersteunen en economische groei te realiseren. Door het gebruik van duurzame landbouwtechnieken wordt ook de natuur beschermd en blijft de productie van de Blue Lotus Touch olie op de lange termijn mogelijk.

De Blue Lotus Touch olie van doTERRA is niet alleen van hoge kwaliteit, maar heeft ook een positieve impact op de lokale gemeenschappen en het milieu. In samenwerking met doTERRA Co-Impact Sourcing® kunnen nu meer dan 85 boeren in hun levensonderhoud voorzien en gezinnen grootbrengen door Blue Lotus te kweken en te oogsten.

Hoe ruikt Blue Lotus?

De geur van Blue Lotus is uitgesproken bloemig. Het ruikt zoet en bijna groen. De unieke geur van Blue Lotus zorgt voor een betoverende persoonlijke “pure-fume”. Gewoon op de hals en polsen rollen. Rustig en vredig, het aroma van Blue Lotus wordt ook vaak gebruikt voor massage en meditatie. Breng Blue Lotus Touch aan te brengen op de polspunten of de kruin van het hoofd voor het mediteren of je volgende yoga-oefening.

Zijn lotusbloemen hallucinogeen?

Blauwe Lotusbloemen staan bekend om hun vermogen om lucide dromen op te wekken; Blue Lotus Touch heeft echter geen hallucinogene bijwerkingen of gevaren. Het gebruik van de olie is veilig en het inademen van het aroma zal geen hallucinaties of lucide dromen veroorzaken.

Geschiedenis en Symboliek van de Blauwe Lotus

In de oude Egyptische cultuur was de blauwe lotus een heilige plant die werd gebruikt in religieuze rituelen en ceremonies. Het werd beschouwd als een symbool van zuivering, vernieuwing en wedergeboorte.
De Egyptenaren gebruikten de plant om hun dromen te verbeteren en als afrodisiacum.

In India werd de blauwe lotus gezien als een symbool van de hoogste vorm van spirituele verlichting en een symbool van de godin Saraswati.

In Midden-Amerika werd de blauwe lotus beschouwd als een heilige plant die de connectie tussen de mensheid en de goden versterkte.

Gezondheidsvoordelen van doTERRA Blue Lotus

Enkele van de gezondheidsvoordelen van doTERRA Blue Lotus zijn:

  • Het verminderen van gevoelens van stress en angst in stressvolle situaties
  • Verbeteren en bevordering van ontspanning
  • Ondersteunen van gezonde slaap
  • Ondersteunen van gezonde ontstekingsreacties
  • Bevorderen van de gezonde spijsvertering

Medische studies naar de voordelen van Blue Lotus

Er zijn vele verschillende medische studies gedaan naar de voordelen van de blauwe lotus en de etherische olie ervan.

Blue Lotus is interessant voor de medische industrie vanwege de potentiële medicinale eigenschappen van de plant. Ook kan het mogelijk bijdragen aan preventie.

Verder wordt Blue Lotus in sommige landen traditioneel gebruikt als afrodisiacum. Er is nog veel onderzoek nodig om de exacte werking van deze veelzijdige plant te begrijpen en de potentiële voordelen te benutten.

Gebruik

  • Breng aan op de pulspunten voor een centrerende en ontspannende geur gedurende de dag.
  • Gebruik als onderdeel van een dagelijkse huidverzorgingsroutine om de natuurlijke vochtbarrière van de huid in stand te helpen houden.
  • Rol op de nek en polsen voor een rustige, kalmerende persoonlijke aroma-ervaring.

Vrede begint bij het vinden van vrede in jezelf en in je directe omgeving. Alleen dan kunnen we ons inzetten voor een betere wereld waarin mensen met respect en begrip met elkaar omgaan. Het is belangrijk om te beseffen dat we allemaal verbonden zijn en dat we ons inzetten voor wereldwijde vrede.


Wij wensen je een fijne, vredige ervaring met je Blue Lotus Touch olie.

Winkelwagen