Usage Tips:

 • Diffuse Bergamot oil in the classroom, at work, or at home when stress levels or tension is high.
 • Apply Bergamot oil to the skin while showering and inhale deeply to experience its calming aroma while enjoying its purifying skin benefits.
 • Change regular tea to Earl Grey with the addition of Bergamot oil.
 • Apply Bergamot oil to the feet before bedtime or use with doTERRA Fractionated Coconut Oil for a relaxing massage.
 • Add one to two drops of Bergamot oil to your DIY skin care cleanser or add 1 drop to Fractionated Coconut Oil and use as a facial cleanser.
 • Add Bergamot oil to your favorite muffin recipe!
 • Diffuse Bergamot oil with Lavender oil or Juniper Berry oil.

Al jaren wordt Bergamot in Italië gebruikt om gevoelens van stress te verminderen en de huid te kalmeren en te verjongen. Bergamot is de meest delicate onder de citrusplanten. Deze plant heeft een speciaal klimaat en een speciale bodem nodig om goed te kunnen groeien. In Griekenland worden de onrijpe vruchten van deze boom gebruikt als snoepgoed en vindt je de vrucht vaak terug bij desserts of bij de koffie.

Bergamot is uniek onder de etherische citrusoliën, omdat de olie het vermogen heeft om zowel opbeurend en rustgevend te zijn. Hierdoor is deze olie ideaal om te helpen bij angstige en verdrietige gevoelens. Ook werkt de olie zuiverend en reinigend voor de huid, terwijl het tegelijkertijd ook een kalmerend effect heeft. De olie wordt vaak in massagetherapie gebruikt voor de rustgevende en huidzuiverende voordelen. Deze etherische olie vind je ook terug in de Citrus Bliss Invigorating Blend.

Meer lezen? Klik hier.

Toepassingen*

 • Bergamot in een diffuser in een klaslokaal, op het werk of thuis helpt stress en spanning te verminderen.
 • Gebruik de olie op de huid tijdens het douchen en adem het aroma diep in om het kalmerende effect te ervaren.
 • Verander gewone thee naar Earl Gray met een druppeltje Bergamot.
 • Breng een druppel aan op de voeten voor een goede nachtrust, of gebruik de olie met gefractioneerde kokosolie voor een kalmerende en ontspannende massage.
 • Doe 1 a 2 druppels in uw nek en op uw polsen voor een heerlijk parfum.

Waarschuwingen

Niet innemen.
Mogelijke huidgevoeligheid.
Buiten bereik van kinderen houden.
Vermijd contact met de ogen, binnen-oren en gevoelige gebieden.

 

 

*Dit product is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of welke ziekte dan ook te voorkomen en het product en de werking is niet getoetst door de NVWA. Als u ziek bent, dient u altijd een arts te raadplegen.

doTERRA Bergamot etherische olie (15ml)

40,33

Met zowel kalmerende als opbeurende kenmerken, kan Bergamot angstige gevoelens verdrijven en tegelijkertijd zorgen voor reinigende en zuiverende voordelen. Bergamot is een verzachtende olie voor de huid en ondersteunt een goede nachtrust. Bergamot is uniek onder de etherische citrusoliën, omdat de olie het vermogen heeft om zowel opbeurend en rustgevend te zijn.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Video

Scroll naar top