doTERRA Bergamot Mint (Munt) Etherische Olie (15ml)

 46,00

  A
  Aromatic
  T
  Topical
  I
  Internal

Zacht en muntachtig met een vleugje citrus, creëert het prachtige aroma van Bergamot Munt etherische olie een sfeer van troost, ontspanning, inspiratie, verzachting en verfrissing.

Op voorraad

Gebruikstips:

 • Gebruik Bergamot Mint met lotion, zeep, of andere persoonlijke verzorgingsproducten
 • Verstuif overdag of 's avonds voor een troostende omgeving
 • Voeg een paar druppels toe aan je bad of massage
 • Doe een paar druppels op een katoenen balletje of kleine passieve diffuser om in je auto of linnenkast te leggen.
 • Kam een druppel of twee in je haar om de geur de hele dag bij je te dragen.

Wat is Bergamot Mint?

Bergamot munt is, ondanks de naam, op geen enkele manier verwant met de bergamotvrucht; het is eerder afkomstig van een bloeiend, overblijvend kruid dat deel uitmaakt van de Lamiaceae (munt) familie. De etherische olie, die algemeen in veel verzorgingsproducten voorkomt, wordt met stoom gedistilleerd uit de bladeren en stengels van de Mentha citrata plant.

Hoe gebruik je doTERRA Bergamot mint

Fris, zacht muntachtig, en licht citrusachtig, kan Bergamot Mint essentiële olie aromatisch en topisch gebruikt worden. Bergamot Mint is perfect om te diffuseren na een zware dag of bij het slapengaan. Het kan ook een heerlijk kalmerende toevoeging zijn aan een troostende massage of een warm bad.Het kalmerende, inspirerende aroma van Bergamot Mint is ook effectief om de lucht te zuiveren van muffe of onaangename geuren. Verspreid het of voeg een paar druppels toe aan een klein spuitflesje met water om een verfrissende, schoon ruikende roomspray te maken.Een andere eenvoudige en gemakkelijke manier om Bergamot Mint te gebruiken is door het te gebruiken met de ongeparfumeerde doTERRA Spa Lotion. Doe gewoon een druppel of twee Bergamot Mint in je handpalm, voeg een beetje lotion toe, en schuim je in. Dit kan vooral nuttig zijn voor een troostend aroma voor het slapen gaan. Bergamot Mint is relatief zacht voor de huid en is ideaal voor topische mengsels.

Wat zijn de voordelen van Bergamot Mint Etherische Olie?

De twee belangrijkste chemische bestanddelen die in Bergamot Mint olie gevonden worden zijn linalool en linalyl acetaat, waarvan onderzoekstudies aangeven dat ze kalmerend en opbeurend werken. Het aroma van Bergamot Mint schept een ontspannende, rustgevende, herstellende atmosfeer.

Waar ruikt Bergamot Munt Olie naar?

Bergamot munt etherische olie wordt ook wel sinaasappelmunt genoemd en heeft een lichte citrusachtige draai aan een verder zacht, muntachtig, bijna bloemig aroma. Ideaal om in te ademen en te verspreiden, mengt Bergamot Mint goed met Basilicum, citrus, en bloemige oliën als Lavendel, Roos, en Ylang Ylang. Het aroma is ook heerlijk op zichzelf.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.