doTERRA Dill Etherische Olie (5ml)

 24,75

  A
  Aromatic
  T
  Topical
  I
  Internal

doTERRA Dille Olie Product Beschrijving

Met een kruidige smaak en een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen, is essentiële olie van Dille een ideale huishoudolie. In de keuken kan de zoete smaak van Dille gebruikt worden in een verscheidenheid van gerechten om de smaak van salades, aardappelen, vis, curry, groenten en rijst te verbeteren. Dille olie kan ook inwendig worden gebruikt om de spijsvertering en de algehele gezondheid van het maag-darmkanaal te ondersteunen, terwijl het belangrijke antioxidanten aan het lichaam levert.* De krachtige interne voordelen van Dille kunnen helpen bij het zuiveren van de lichaamssystemen.* Bij aromatisch gebruik verspreidt Dille een frisse, grasachtige geur die kan helpen bij het verminderen van stress en angstige gevoelens.

Dille Olie Gebruik

 • De Eterische Olie gewonnen uit Dille heeft het vermogen om de spijsvertering en de algehele gezondheid van het maag-darmkanaal te ondersteunen.* Het ondersteunt de spijsvertering door het stimuleren van de spijsverteringssappen in de maag.* De uitgesproken smaak kan ook de speekselklieren stimuleren om het spijsverteringsproces op gang te helpen.*
 • Bij inwendig gebruik levert Dille olie belangrijke antioxidanten.* Antioxidanten zijn essentieel voor het lichaam omdat ze oxidatie tegengaan. Doe  druppels etherische Olie van Dille in een Veggie Capsule en neem het in.
 • Ervaar het kruidige aroma van Dille olie door het te diffusen in uw huis. Dille vult elke kamer met haar lichte, verfrissende geur en kan afzonderlijk of in een mengsel van essentiële oliën gebruikt worden. Voor een emotioneel vernieuwend diffuser mengsel, neem Dille olie met Bergamot en Citroen essentiële oliën om stress en angstige gevoelens te verminderen.
 • Naast de andere inwendige voordelen van Dille, kan Dille olie inwendig worden ingenomen om te helpen bij het zuiveren van de lichaamssystemen.* Voor een snel resultaat, verdun een druppel van Dille essentiële olie in 4 fl. oz. vloeistof, en drink op.
 • Op zoek naar een eenvoudige manier om je maaltijden pittiger te maken? Gebruik doTERRA Dille olie voor het bereiden van je volgende hartige gerecht – je zult genieten van de frisse smaak die het met zich meebrengt. Dille olie staat bekend om zijn vermogen om de smaak van verschillende keukens te verbeteren. Voeg Dille olie toe aan uw marinades, soepen, en salades voor een zoete, kruidige kick die uw smaakpapillen zal verlevendigen.
 • Voor een rustige nachtrust drinkt u een kopje thee met essentiële olie van Dille voordat u naar bed gaat. Deze thee wordt eenvoudig gemaakt door een tot twee druppels Dille olie toe te voegen aan kruidenthee voor het slapengaan. De Dille-olie, in combinatie met de kruidenthee, zorgt voor het ideale brouwsel voor een ontspannen nachtrust.*
 • Inblikken is een prachtige manier om de houdbaarheid van bederfelijke waar te verlengen, zodat je er later van kunt genieten. Voeg bij het inblikken van groenten dille-olie toe aan de pot voordat u het deksel sluit. De essentiële olie van dille helpt de verse groenten uit de tuin te bewaren.
 • Creëer een gerecht met een rijke smaak en cultuur door Ildikó's Hongaarse Lángos en Komkommer Dille Olie Dip te maken. Dit Dille etherische olie recept combineert smakelijke groenten met zure room en Dille etherische olie om de perfecte metgezel voor heerlijke lángos te maken. Voor een indrukwekkende Dille essentiële olie dip die zeker in de smaak zal vallen, maak dit gerecht voor uw volgende bijeenkomst met vrienden.

Leuk weetje

Het woord “dille” komt van het Noorse woord “dilla” dat “sussen” betekent. Dit verwijst naar de kalmerende eigenschappen van dille.

Beschrijving van de plant

De dilleplant, Anethum graveolens, is een eenjarige plant die veel wordt geteeld in kruiden-, groente- en bloementuinen. De plant wordt meestal een meter of twee tot drie hoog. De stengels van de plant zijn stijf en hol en bedekt met aromatische, blauwgroene bladeren die zijn gescheiden in dunne, draadvormige segmenten. De bloemen van de plant zijn geel en groeien in afgeplatte, samengestelde schermen.1 doTERRA Dille etherische olie wordt geëxtraheerd uit het zaad van de plant.

Chemie van Dille Olie

Belangrijkste chemische bestanddelen: carvon, limoneen, α-phellandreen

Het belangrijkste chemische bestanddeel van de essentiële olie van Dille is carvon. Carvon heeft een monoterpeen ruggengraat met een keton functionele groep. Volgens een onlangs gepubliceerd onderzoek door Braziliaanse neurowetenschappers, vertoonde het type carvon dat in Dille wordt gevonden, in een experimentele preklinische studie, een statistisch significant kalmerend effect tegen een verhoogde staat van opwinding.* Deze bevinding suggereert dat essentiële olie van Dille een gezonde werking van het zenuwstelsel kan ondersteunen. *

Oliën die goed mengen met Dille olie

Dille olie mengt goed met citrus oliën zoals Limoen, Wilde Sinaasappel, Bergamot, en Citroen essentiële oliën voor verstuiving.

Waarschuwingen

Mogelijk gevoelig voor de huid. Buiten bereik van kinderen houden. Raadpleeg uw arts als u zwanger bent, borstvoeding geeft of onder behandeling van een arts bent. Vermijd contact met ogen, inwendige oren en gevoelige gebieden.

Bij doTERRA streven we ernaar om de kracht van de natuur te benutten met onze therapeutisch kwalitatieve etherische oliën. Elke olie die we aanbieden, is zorgvuldig gewonnen uit de meest potente en zuivere bronnen over de hele wereld. Wij werken nauw samen met lokale boeren en gemeenschappen om niet alleen de zuiverste etherische oliën te garanderen, maar ook om duurzame praktijken en eerlijke handel te ondersteunen.

Onze etherische oliën zijn gecertificeerd puur en bevatten geen vulstoffen, kunstmatige ingrediënten of verontreinigende stoffen. Dit garandeert niet alleen hun veiligheid en effectiviteit, maar ook hun kracht om therapeutisch te werken. Of het nu gaat om het bevorderen van ontspanning, het verlichten van kwaaltjes, of het verfrissen van uw omgeving, doTERRA biedt een natuurlijke oplossing die echt werkt.

Ervaar zelf de ongeëvenaarde puurheid en potentie van doTERRA etherische oliën en maak deel uit van een gemeenschap die gezondheid en welzijn voorop stelt. Ontdek hoe onze etherische oliën je kunnen helpen een gezonder en gelukkiger leven te leiden.
dsfdgfdgdfg