dōTERRA Serenity Restful Complex Klinisch Onderzoek

De onderzoeksgroep van DoTERRA heeft onlangs een nieuwe studie gepubliceerd, die aan de groeiende lijst van wetenschappelijke publicaties is toegevoegd, en deze is een beetje uniek. Ten eerste, terwijl de meeste van de vorige studies betrekking hadden op de biologische activiteit van etherische oliën, onderzocht deze studie de kwaliteit van de slaap en een van doTERRA's nieuwste en meest populaire voedingssupplementen. Ten tweede was het een menselijke klinische studie die hier op de campus van doTERRA werd uitgevoerd, met onze eigen medewerkers als deelnemers. doTERRA Serenity Restful Complex Softgels werden uitgebracht op de conventie van 2016, omdat doTERRA de noodzaak zag om een van de meest ondergewaardeerde aspecten van levenslange gezondheid en vitaliteit aan te pakken: de slaap.

De noodzaak om te slapen

Slaapkwantiteit en -kwaliteit wordt geassocieerd met bijna elke metriek van gezondheid en welzijn. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft een bijna eindeloze hoeveelheid gegevens opgeleverd over het belang van slaap en gezondheid. Het voldoen aan de aanbevolen slaaprichtlijnen en het hebben van een goede slaaphygiëne wordt geassocieerd met een verhoogde kwaliteit van leven en een verlengde gezondheid.

  • Het wordt ook direct geassocieerd met een verminderd risico voor veel gezondheidsproblemen.
  • Het is aangetoond dat een goede slaap een positieve invloed heeft op de voedings- en bewegingsgewoonten en een directe invloed heeft op de gewichtsbeheersing.
  • En voor de meer dan 25% van de Amerikaanse volwassenen die niet voldoen aan de algemeen aanbevolen richtlijnen voor slaap en meer dan 9 miljoen die regelmatig producten gebruiken om te helpen bij het slapen, is verbetering op dit gebied één ding dat een groot verschil zou kunnen maken in hun leven.

Hoewel er vele commerciële opties en een toenemende hoeveelheid kruiden en natuurlijke alternatieven zijn, is er weinig onderzoek gedaan naar hun veiligheid en doeltreffendheid.

Hoewel er klinisch en experimenteel onderzoek is om te suggereren dat de consumptie van de afzonderlijke componenten van doTERRA Serenity Restful Complex Softgels (Lavender essential oil, L-theanine, lemon balm, passion flower, en chamomile) kan helpen in verschillende parameters van de kwaliteit van de slaap, wat echt nodig was, was menselijke klinische gegevens over het eindproduct.

De studie

In het onlangs gepubliceerde onderzoek hebben doTERRA-wetenschappers 62 gezonde volwassenen gerekruteerd die af en toe moeite hadden met slapen om doTERRA Serenity Restful Complex Softgels op de proef te stellen. De deelnemers werden verdeeld in placebo- en testgroepen en werden onderworpen aan een 6 weken durende gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde crossover-studie. Het onderzoek omvatte een 1-weekse washout periode waarin geen studieproducten of andere slaapmiddelen werden gebruikt, gevolgd door een 2-weekse interventie waarbij de deelnemers ofwel het studieproduct ofwel een placebo kregen, vervolgens nog een 1-weekse washout, en tot slot nog een 2-weekse interventie die het tegenovergestelde product omvatte.

Tijdens de interventieperiodes werden de deelnemers gevraagd om elke nacht, 30 minuten voor het slapen gaan, twee softgels in te slikken. Deelnemers en onderzoekers hadden geen kennis voor het product dat tijdens de interventieperiodes werd gebruikt. De deelnemers vulden ook een gevalideerd vragenlijst voor de beoordeling van de slaapkwaliteit in (Leeds Sleep Evaluation Questionnaire, of LSEQ) voorafgaand aan het onderzoek en aan het einde van elke week tijdens de 6 weken durende studieperiode, evenals een dagboek met algemene informatie over slaaptijd, lichaamsbeweging, cafeïne-inname en andere objectieve gegevens die verband houden met de efficiëntie van de slaap. In totaal hebben 51 deelnemers het onderzoek afgerond.

De resultaten

De resultaten? Als u doTERRA Serenity Restful Complex Softgels al heeft geïntegreerd in uw dagelijkse supplementen schema, dan zullen de resultaten van dit onderzoek u niet verbazen. Tijdens de interventieperiodes, inclusief het studieproduct, rapporteerden de deelnemers (op de LSEQ) statistisch significante verbeteringen in het in slaap vallen, het evenwicht en de coördinatie bij het ontwaken, het gemak van het ontwaken en de alertheid na het ontwaken in vergelijking met de placebo- en washout periodes. Bovendien lieten alle parameters die uit de slaapdagboeken werden geëvalueerd, met uitzondering van de duur van het ontwaken, betere scores zien wanneer de deelnemers het studieproduct namen dan wanneer ze de placebo namen, hoewel de verschillen geen statistische significantie bereikten. Er werden ook geen ernstige bijwerkingen gemeld.

Conclusie

Hoewel deze studie kleinschalig en op korte termijn was, biedt het verder klinisch bewijs ter ondersteuning van het eerdere onderzoek dat suggereert dat de interne consumptie van Lavender essential oil, L-theanine, lemon balm, passion flower, en chamomile de parameters van de slaapkwaliteit kan verbeteren en dat doTERRA Serenity Restful Complex Softgels kunnen dienen als een effectief en natuurlijker alternatief voor de slaapproducten met één component. Om de rustgevende slaap te bevorderen die u nodig heeft voor een optimale gezondheid, probeert u doTERRA Serenity Restful Complex Softgels te integreren in uw dagelijkse bedtijd routine.

Winkelwagen