Slaap en het immuunsysteem

doTERRA producten, zoals doTERRA Serenity® Restful Complex Softgels, zijn ontworpen om gezonde ontspanning en slaap te bevorderen. Slaap ondersteunt het lichaam op vele manieren en onderzoek toont aan dat onder de vele voordelen, slaap goed is voor het immuunsysteem.

Slaap en het immuunsysteem

In de loop van je leven zul je een flinke hoeveelheid tijd doorbrengen met slapen. Slaap is aangeprezen als essentieel voor een gezond leven en beïnvloedt zaken als gewicht, focus en energie. Bovendien suggereert recent onderzoek dat voldoende slaap ook invloed kan hebben op de kracht van het immuunsysteem.

Een studie in de slaap

De universiteit van Tübingen heeft besloten om de slaap en de invloed ervan op een deel van het immuunsysteem nader te bekijken: T-cellen. T-cellen zijn witte bloedcellen die een rol spelen in de immuun respons. Eerder onderzoek heeft aangetoond dat slaaptekort het functionele ritme van de T-cel reactie kan verstoren en een negatieve invloed kan hebben op andere immuun markers †. In de hoop te begrijpen waarom slaap zo belangrijk is voor een goede T-cel activiteit, richtten onderzoekers hun aandacht op signalen die het vermogen van T-cellen om zich te hechten aan hun doelwit beïnvloeden †. Ze richtten zich op een groep signaalmoleculen die het vermogen van de T-cellen om helper moleculen te activeren kunnen helpen of belemmeren nadat een antigeen (een vreemde stof) was geïdentificeerd. Om dit te doen, analyseerden de onderzoekers de T-cel activiteit van gezonde vrijwilligers onder verschillende slaapomstandigheden. Wat ze vonden was dat de niveaus van deze agonisten (stoffen die een reactie veroorzaken wanneer ze zich binden aan een receptor) aanzienlijk zijn gedaald tijdens de slaap, waardoor de signalen van de T-cellen hun doel bereiken en zich aan hun doelen houden (“integrine kleverigheid”). Kortom, de onderzoekers vonden sterk bewijs dat T-cellen het meest effectief zijn in het aanzetten tot een reactie op indringers wanneer de moleculen die hun vermogen om te communiceren en zich te hechten aan hun doelwit inactief zijn. Deze zijn meer inactief wanneer je een gezonde hoeveelheid slaap krijgt.

Slaap voor uw gezondheid

Het ontwikkelen van een consistente slaaproutine kan een van de belangrijkste manieren zijn om de algehele gezondheid en het welzijn te ondersteunen. Het opnemen van doTERRA-producten in uw unieke bedtijd ritueel kan helpen de immuun ondersteunende slaap te bevorderen.

  1. Verspreid uw favoriete essentiële oliën als onderdeel van uw bedtijd routine. doTERRA Serenity® Restful Blend werd speciaal geformuleerd om een rustgevende bedtijd omgeving te helpen creëren, maar alle oliën met een kalmerend aroma (vooral die rijk aan linalool en linalylacetaat) zouden de truc moeten uithalen.
  2. Breng doTERRA Balance® Grounding Blend of een andere kalmerende etherische olie 30 minuten voor het slapen gaan aan op de onderkant van je voeten of je nek om het gevoel van ontspanning te bevorderen.
  3. Intern gebruik van lavendel is aangetoond in klinisch onderzoek om het zenuwstelsel te kalmeren en gezonde ontspanning te bevorderen.†* Probeer 1-2 doTERRA Serenity® Restful Complex Softgels 30 minuten voor het slapen gaan te gebruiken om de rustgevende slaap te bevorderen.

Het maakt niet uit hoe u het bekijkt, slapen is de sleutel tot een gezonde levensstijl. Welke producten van DoTERRA gebruikt u graag ter ondersteuning van uw slaaproutine?

†In de genoemde onderzoeken zijn geen doTERRA-producten gebruikt en in dit artikel wordt niet beweerd dat de resultaten van de onderzoeken zullen worden nagebootst met doTERRA-producten. Verder is dit artikel niet bedoeld om enige goedkeuring van doTERRA-producten te impliceren door degenen die het onderzoek hebben uitgevoerd of gesponsord.

*Deze verklaringen zijn niet geëvalueerd door de Food and Drug Administration. Dit product is niet bedoeld om een ziekte te diagnosticeren, te behandelen, te genezen of te voorkomen.

Winkelwagen