doTERRA Lemon Myrtle (Citroenmirte) Ethrische Olie (5ml)

 28,67

  A
  Aromatic
  T
  Topical

Citroenmirte komt oorspronkelijk uit Australië en heeft een lange traditie als kruidenmiddel. Citroenmirte werkt in de eerste plaats reinigend, maar bevordert ook gevoelens van positiviteit en kalmte.

Wat is Lemon Myrtle Etherische olie?

Citroenmirte bomen zijn middelgroot met donkergroene, lansvormige bladeren, die het hele jaar door aan de boom blijven zitten. Van de zomer tot de herfst groeien er crèmewitte bloemen in trossen aan het uiteinde van de takken.De etherische olie wordt met stoom gedistilleerd uit de bladeren van de boom. Hoewel de bladeren het hele jaar door kunnen worden geoogst, is het beter om dit niet tijdens het natte seizoen te doen. Na de oogst worden de bladeren onmiddellijk gedistilleerd om de hoogste kwaliteit olie te garanderen.

Waar is Lemon Myrtle goed voor?

Citral, dat bekend staat om zijn reinigende eigenschappen, is het belangrijkste chemische bestanddeel van Lemon Myrtle. Gebruik Lemon Myrtle om de huid of oppervlakken te reinigen of de lucht te zuiveren. Verdun Lemon Myrtle altijd met een dragende olie om huidgevoeligheid te minimaliseren.Zoet, citroenachtig, en licht kruidig, het aroma van Lemon Myrtle is tegelijkertijd kalmerend en opbeurend voor de stemming.

Gebruikstips

 • Voor een DIY allesreiniger, voeg enkele druppels Lemon Myrtle en Wilde Sinaasappel toe aan een sprayfles met water en witte azijn.
 • Verstuif om de lucht te zuiveren en het gevoel van welzijn te ondersteunen.
 • Voeg 1 druppel toe aan uw gezichtsreiniger of moisturizer voor een versterkte zuiverende werking en extra geur.

Waar komt Lemon Myrtle vandaan?

Citroenmirtebomen komen oorspronkelijk uit Australië en zijn afkomstig van de subtropische en tropische oostkust van Australië, 50-800 meter boven de zeespiegel. Aboriginal (inheemse) Australiërs en Torres Straight Islanders hebben Lemon Myrtle lang gebruikt voor verschillende doeleinden.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.