doTERRA Litsea Etherische Olie (15ml)

 39,33

  A
  Aromatic
  T
  Topical
  I
  Internal

Op voorraad

Tips voor gebruik:

 • Neem inwendig in ter ondersteuning van een gezondheid immuunsysteem, het cardiovasculaire systeem, het ademhalingsstelsel, het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat.*
 • Diffuse om een sfeer te creëren met frisse, heldere energie.
 • Gebruik om vleesgerechten en andere voorafjes op smaak te brengen.
 • Combineer het met een basisolie en masseer je spieren na een zware training of vermoeiende dag.
 • Voeg een druppel toe aan je gezichtsreiniger of moisturizer voor een zoete, opwekkende geur en om het verschijnen van vlekken te verminderen.

Wat is Litsea Etherische olie?

Litsea is een groenblijvende boom of struik die algemeen voorkomt in Japan, Taiwan, Zuid-China en Zuidoost-Azië. Litsea wordt ook wel "bergpeper" genoemd. Het wordt beschouwd als een pittige specerij en wordt vaak gebruikt in de inheemse keuken van Taiwan. De etherische olie wordt verkregen door stoomdestillatie van de verse rijpe vruchten van de Litsea boom. Litsea etherische olie wordt ook vaak May Chang olie genoemd.

Waar wordt Litsea-olie voor gebruikt?

Litsea etherische olie biedt vele krachtige gezondheidsvoordelen wanneer het inwendig wordt ingenomen. Het belangrijkste chemische bestanddeel is citral, dat eigenlijk bestaat uit geranial en neral samen. Citral kan een gezonde cellulaire functie ondersteunen, de gezondheid van het immuunsysteem, en de werking van het zenuwstelsel.* Het helpt ook bij het kalmeren en verzachten van de spieren.*Het andere primaire chemische bestanddeel van Litsea is Limoneen dat bekend staat om zijn heilzame eigenschappen. Limoneen kan een gezonde werking van de luchtwegen, het maag-darmstelsel, het immuunsysteem, de cellen en het zenuwstelsel ondersteunen.* Experimenteel onderzoek suggereert dat Litsea reinigende eigenschappen heeft en antioxidanten kan ondersteunen.*

Hoe gebruik je Litsea Etherische Olie?

doTERRA litsea-olie kan uitwendig, aromatisch en inwendig worden gebruikt. Om te profiteren van de vele voordelen voor de gezondheid, kun je een paar druppels litsea-olie in een plantaardige capsule nemen. Je kunt het ook gebruiken in je keuken. Het kan een nieuwe heerlijke smaak geven aan een oud favoriet recept.Aromatisch en uitwendig past litsea-olie goed bij de diepe, rijke aroma's van oliën als Sandelhout, Wierook en Vetiver. Het werkt ook goed met bloemen als Ylang Ylang, Roos, Lavendel en Geranium. Je kunt een nieuwe persoonlijke geur of diffuser mix creëren. Gebruik Litsea als onderdeel van een kalmerende, ontspannende massage om de spieren te kalmeren en een verjongende, opbeurende, verfrissende atmosfeer voor je humeur te creëren.Litsea's natuurlijke reinigende eigenschappen maken het een geweldige toevoeging aan een natuurlijke oppervlaktereiniger of zelfs aan je huidverzorgingsroutine. Het kan worden toegevoegd aan een gezichtsreiniger om te helpen een heldere, gezond uitziende teint te bevorderen.

Hoe ruikt Litsea-olie?

Hoewel Litsea geen citrusvrucht is, heeft het een duidelijk citrusachtig aroma. Zoet, fruitig en fris, de geur van Litsea wordt vaak vergeleken met die van citroenen.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.