doTERRA Kumquat Etherische Olie (5ml)

 24,75

  A
  Aromatic
  T
  Topical
  I
  Internal
  N
  Neat

Inheems in Azië is kumquat een kleine, sinaasappelachtige citrusvrucht. Kumquat heeft een zoete, opwekkende geur en reinigende eigenschappen.

Gebruikstips:

 • Voeg 1-2 druppels toe aan je gezichtsreiniger of shampoo voor extra zuiverende werking en een zachte, verfrissende geur.
 • Diffuse alleen of met andere citrusoliën zoals Limoen, Bergamot, of Wilde Sinaasappel voor een helder, vrolijk aroma.
 • Probeer eens een dag Kumquat te gebruiken in plaats van je gebruikelijke go-to citrusolie. Bijvoorbeeld, als je een natuurlijke oppervlaktereiniger maakt en normaal Citroen gebruikt, voeg dan in plaats daarvan Kumquat toe.
 • Voeg een paar druppels toe aan je water of aan een veggiecapsule om de spijsvertering te ondersteunen.*

Wat is kumquat?

De kumquat vrucht wordt vaak beschreven als een kleine sinaasappel; ze is ongeveer zo groot als een grote olijf en groeit meestal in trossen. De schil is zoet, de binnenkant is zuur, en de hele vrucht is eetbaar. De etherische olie wordt koudgeperst uit de schil (schil) van de vrucht.

Waar is kumquat etherische olie goed voor?

Net als andere citrusoliën zit Kumquat vol met limoneen. Limoneen is vooral bekend om zijn krachtige reinigende en zuiverende kwaliteiten. Deze voordelen zijn veelzijdig, want de eigenschappen zijn sterk genoeg om oppervlakken te helpen reinigen, maar zacht genoeg om veilig op de huid gebruikt te worden om een gezond uitziende en heldere teint te bevorderen. Het biedt ook inwendige voordelen; een studie toonde bijvoorbeeld aan dat Kumquat olie een boost van antioxidanten kan geven bij inwendig gebruik.*Citrusoliën zijn ook ongelooflijk goed voor het humeur. Diffuseren of inhaleren uit de handen kan je energie en positieve gevoelens opkrikken. Bovendien heeft Kumquat kalmerende eigenschappen op het zenuwstelsel*

Waar komt kumquat vandaan?

De kumquatboom is kort, bijna struikachtig, en groenblijvend. Net als andere citrusbomen zijn de bladeren donkergroen, en de bloemen zijn wit. Hoewel inheems in delen van Azië, genieten kumquat bomen van de vochtigheid en het milde weer van het zuiden van Brazilië, dat het perfecte klimaat heeft voor citrusvruchtenteelt. Het is ideaal om de fijnste kwaliteit citrusvruchten te kweken, en daardoor ook de fijnste kwaliteit citrus etherische oliën.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.