Usage Tips:

  • Include Patchouli oil in your daily skin care routine. Apply directly or add a few drops to your cleanser or moisturizer.
  • Pair Patchouli oil with Peppermint and water for a refreshing mouth rinse.
  • To encourage feelings of collectedness after a long or frustrating day, diffuse and/or apply Patchouli oil to your temples, the back of your neck, wrists, or other desired areas.
  • Add a few drops of Patchouli oil to your deodorant or detergent for a sweet, camphoraceous twist in aroma.
  • For a DIY perfume or cologne, combine a blend of essential oils with Fractionated Coconut Oil in an empty roll-on bottle. You might try 34 drops Wild Orange, 20 drops Douglas Fir and 18 drops Patchouli oil, or create your own new signature scent from the oils you like best.

Patchouli is een bosachtig kruid uit de mintfamilie met stengels die twee of drie voet hoog zijn en kleine, rozewitte bloemen dragen. Patchouli heeft een makkelijk herkenbare, rijke, muskuszoete geur. Het kan een grondend, balancerend effect op de emoties hebben, terwijl het een geweldige ondersteuning van de stemming is. De olie wordt ook veel gebruikt voor het herstellen van wonden en bij preventieve huidverzorging.

Al eeuwenlang wordt Patchouli in Aziatische landen gebruikt voor zijn vermeende vermogens om infecties te bestrijden, koorts te koelen en als tegengif voor insecten- en slangenbeten. Deze bijzondere etherische olie is heerlijk om een eigengemaakt parfum van te maken.

Meer lezen? Klik hier.

Toepassingen*

  • Verstuif de olie in een diffuser of smeer het in de nek en op de polsen om het humeur te verlichten.
  • Voeg Patchouli toe aan je dagelijkse routine in het verzorgen van het gezicht. Een of twee druppels op je gezicht, geeft een verzachtend en glanzend effect.
  • Patchouli kan helpen bij het ontklitten van het haar.

Waarschuwingen

Mogelijke huidgevoeligheid.
Buiten bereik van kinderen houden.
Raadpleeg uw arts als u zwanger bent, of onder de zorg staat van een arts.
Vermijd contact met de ogen, binnen-oren en gevoelige gebieden.

 

 

*Dit product is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of welke ziekte dan ook te voorkomen en het product en de werking is niet getoetst door de NVWA. Als u ziek bent, dient u altijd een arts te raadplegen.

Patchouli etherische olie (15ml)

33,33

Als lid van de mintfamilie, staat Patchouli bekent om zijn ondersteunende kwaliteiten bij onvolkomenheden van de huid, terwijl het ook aardend en evenwichtig werkt op de emoties.

Video

Scroll naar top