doTERRA Balsam Fir Etherische Olie (5ml)

 46,00

  A
  Aromatic
  T
  Topical

Balsemspar Olie Productomschrijving

De majestueuze balsemspar, die bekend staat als een van de meest geurige vakantieboomsoorten, is afkomstig uit de glooiende dennenbossen van Canada. Deze machtige sparren produceren Balsam Fir olie, een essentiële olie met een gedenkwaardige, winterse geur. Als hoofdbestanddeel geeft ß-Pineen aan Balsam Fir etherische olie huidreinigende en huidkalmerende voordelen bij plaatselijke toepassing, waardoor het een geweldige etherische olie is om te gebruiken in een aromatische massage. Bij verstuiving verlevendigt en vitaliseert het frisse, houtachtige aroma van deze schitterende essentiële olie elke omgeving, en het inademen van de geur van Balsam Fir olie roept zeker herinneringen aan de feestdagen op.

Hoe gebruik ik Balsem Fir olie?

 • Huidverzorging: Voeg een druppel Balsam Fir olie toe aan je gezichtsreiniger, zeep of body wash om een extra reinigend effect en een stimulerend aroma toe te voegen aan je gewone persoonlijke verzorgingsroutines.
 • Massage: Combineer een tot twee druppels Balsem Fir olie met gefractioneerde kokosolie voor een verkoelende sensatie op de huid en een verkwikkend aroma tijdens een ontspannende massage.
 • Bad: Voeg twee tot drie druppels Balsem Fir olie toe aan een warm Epsom zout bad voor een verkwikkend aroma om een rustgevend einde van de dag te versterken.
 • Geurende ornamenten: Geef je plastic boom tijdens de feestdagen een betoverend, authentiek aroma door hem te versieren met aromatische klei-ornamenten die elk een druppel Balsam Fir etherische olie bevatten.
 • In de Diffuser: Verspreid drie tot vijf druppels Balsam Fir olie in je huishouden voor een verfrissende, aardende en bosachtige atmosfeer, die vooral past bij de wintermaanden of rond je favoriete feestdagen.

Leuk weetje

Duizenden jaren lang gebruikten sommige First Nation bewoners van de geboortestreken van de boom de balsemspar voor vele heilige rituele en welzijnsdoeleinden.

Hoe komt Balsemspar olie aan zijn oorsprong?

Balsemspar etherische olie wordt in Canada verkregen via Cō-Impact Sourcing®. Balsemspar olie wordt geproduceerd volgens hetzelfde unieke, duurzame winningsproces als Black Spruce etherische olie. Dit proces omvat een circulair distillatieproces dat afval vermindert, elektriciteit opwekt en 60% minder broeikasgasemissies oplevert dan conventionele processen.

Wat is Balsemspar olie?

Balsemspar groenblijvende bomen, die inheems zijn in Noord-Amerika, torenen meer dan 24 meter hoog uit en produceren dikke trossen naaldachtige bladeren. De balsemspar wordt vooral gebruikt voor pulp en bouw, reageert niet goed op vervuiling en is niet talrijk in stedelijke gebieden, en groeit liever in de weelderige bossen van Canada waar de lucht fris en schoon is. Balsemspar etherische olie wordt met stoom gedistilleerd uit de bast van de boom.

Welke etherische oliën mengen goed met Balsam Fir olie?

Het aroma van Balsam Fir etherische olie past goed bij andere winterse aroma's Kruidnagelolie, Douglas Fir olie, Siberische Fir olie, en Wierookolie.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.