Ademhaling

De werking van het voortplantingssysteem kan worden aangetast door stress, toxines en leefstijlfactoren. Etherische oliën worden sinds honderden jaren gebruikt om te helpen omgaan met de effecten van hormonale onbalans, ter ondersteuning van de stemming en om gevoelens van liefde en romantiek aan te moedigen.

TIPS

Het voortplantingssysteem bestaat uit alle organen en weefsels die betrokken zijn bij het proces van het produceren van nakomelingen, met inbegrip van interne en externe geslachtsorganen, hormonen en feromonen. De ingewikkelde processen van voortplanting vertrouwen op een delicaat evenwicht van vele lichaamsprocessen die in volledige gezondheid en vitaliteit moeten zijn.

In de loop van het leven kunnen vele factoren een negatief effect hebben op de gezondheid en viriliteit van het voortplantingssysteem. Hormoon onevenwichtigheden komen vaak voor bij mannen en vrouwen van alle leeftijden en kunnen worden toegeschreven aan blootstelling aan toxines, stress, ongezonde levensstijl en andere factoren. Veel voorkomende symptomen die geassocieerd zijn met hormoon onbalans: prikkelbaarheid, vermoeidheid, problemen met de spijsvertering, overmatig zweten, cravings, verminderde spiermassa, gewichtstoename en een laag libido.

Etherische oliën kunnen helpen bij het beheren van problemen in verband met hormonale onbalans, doordat ze gezonde emoties ondersteunen en dusdanig de stress van de dag verlichten. Lavender, Clary Sage, Geranium en Fennel zijn allemaal aan te raden voor vrouwen ter ondersteuning in dit gebied. doTERRA Phytoestrogen Essential Complex is een voedingssupplement dat helpt bij de ondersteuning van gezonde hormoonspiegels bij vrouwen in alle stadia van het leven.* Er zijn vele andere levensstijl factoren die ook kunnen bijdragen aan een gezond voortplantingssysteem, zoals voldoende slaap, een gezond dieet, het vermijden van blootstelling aan millieuvervuiling en toxines, en dagelijkse suppletie met Microplex VMz.* Microplex VMz bevat niacine en vitamine B5, die beide zowel mannen als vrouwen helpen om verschillende geslacht- en stress-gerelateerde hormonen in de bijnieren en andere delen van het lichaam te balanceren.* Het bevat ook mangaan, dat in het lichaam helpt om geslachtshormonen te produceren.* Vitamine A, selenium en zink zijn belangrijk in het voortplantingsproces.* xEO Mega bevat EPA en DHA die het lichaam ondersteunen bij het vormenvan geslachtshormonen.*

Veel oliën kunnen helpen om maandelijks vrouwelijk ongemak in verband met de menstruele cyclus te verlichten. doTERRA ClaryCalm Monthly Blend for Women, een speciaal samengestelde blend van 12 etherische oliën kan direct op de huid worden toegepast voor een verzachtend effect op de buik. Andere oliën zoals Lavender, Clary Sage, en Rose zijn ook nuttig.

Symptomen van de menopauze kunnen ook worden verzacht met etherische oliën. Rose, Jasmine, Geranium, Lavender, Neroli en Clary Sage bieden allemaal voordelen tijdens de perimenopauze en menopauze.

Top Producten

Winkelwagen