Functies

Emoties en etherische oliën

Onze emotionele gezondheid kan direct invloed hebben op hoe de rest van ons lichaam voelt en functioneert. Wanneer we in emotionele stress raken verlaagt dat onze algehele kwaliteit van leven en hoe we ons van dag tot dag voelen. Emotionele gezondheid beïnvloedt hoe we beslissingen nemen, hoe we omgaan met anderen en hoe we reageren op gebeurtenissen in het dagelijkse leven. Dingen als stress, angstige gevoelens, veranderingen in het weer en een groot aantal verontrustende (maar gemeenschappelijke) emoties kunnen onze stemming negatief beïnvloeden. Het maakt niet uit wat ons beïnvloedt, het is belangrijk om tools en ‘coping’ methoden te vinden om negatieve emoties tegen te gaan – anders kan het ernstige invloed hebben op onze kwaliteit van leven.

Zenuwstelsel

Het zenuwstelsel is het communicatiekanaal van je lichaam. De zenuwen verzenden en ontvangen berichten waardoor je denken, voelen, zintuiglijke informatie verwerken en beweging controleren kan. Het zenuwstelsel is ook verantwoordelijk voor emoties. Leren om negatieve emoties te balanceren kan helpen bij het evenwicht van het zenuwstelsel. Etherische oliën kunnen helpen om het lichaam te kalmeren, een positieve stemming te genereren en een gezond zenuwstelsel te ondersteunen.

Reproductie

De werking van het voortplantingssysteem kan worden aangetast door stress, toxines en leefstijlfactoren. Etherische oliën worden sinds honderden jaren gebruikt om te helpen omgaan met de effecten van hormonale onbalans, ter ondersteuning van de stemming en om gevoelens van liefde en romantiek aan te moedigen.

Spieren en botten

Het bewegingsapparaat bestaat uit de spieren, botten en bindweefsel in je lichaam. Het ondersteunt het lichaam en maakt beweging mogelijk. Je kan met het gebruik van geselecteerde etherische oliën en gerichte voedingssupplementen de gezondheid van je bewegingsapparaat ondersteunen en spier-en gewrichtsongemak kalmeren.

Huid en Haar

Het integumentaire systeem bestaat uit het haar, de huid, de nagels en de exocriene klieren. Jouw huid beschermt je tegen schadelijke elementen in het milieu, en ze kan negatief worden beïnvloed door toxines, kunstmatige geuren, millieuvervuiling en andere irriterende stoffen. Wanneer je jouw huid, haar en nagels goed verzorgd lijken ze gezonder, gladder en mooier. Om je huid schoon en gezond te houden kan je etherische oliën zoals Melaleuca gebruiken en doTERRA On Guard® Foaming Hand Soap en natuurlijke huid- en haarverzorgingsproducten van doTERRA.

Immuunsysteem

Het immuunsysteem helpt het lichaam gezond te blijven. Het bestaat uit weefsels, cellen en kleine organen die witte bloedcellen produceren. Zonder een gezond immuunsysteem kan je jezelf niet verdedigen tegen potentiële bedreigingen die rondom ons heen zijn. Etherische oliën en voedingssupplementen kunnen jouw immuunsysteem stimuleren.* doTERRA On Guard® kan een uitstekende verdedigingslinie zijn. Gebruikt op een dagelijkse basis kan het helpen om jouw immuunsysteem sterk en gezond te houden.

Hormonen

Het endocriene systeem produceert hormonen die honger reguleren, slaap, angst, en andere dagelijkse ervaringen. Overmatige stress kan het endocriene systeem belasten. Verschillende etherische oliën kunnen de gezondheid van het endocriene systeem ondersteunen, waaronder Clary Sage, Fennel, Rose en Melissa.

Bloedsomloop

De bloedsomloop is een van de vele lichaamssystemen die je lichaam heeft die je helpt om goed te functioneren en gezond blijven. De bloedsomloop bestaat uit jouw hart, bloed en bloedvaten. De belangrijkste taak is om zuurstof door het hele lichaam naar de cellen te vervoeren en afvalproducten uit de cellen uit het lichaam te vervoeren. Om jouw bloedsomloop goed te laten functioneren, is het belangrijk om jouw hart gezond te houden en een gezonde bloeddruk te onderhouden.

Ademhaling

Het ademhalingssysteem is verantwoordelijk voor jouw ademhaling en bestaat uit de longen, luchtwegen en luchtpijp. Elke adem wordt door je lichaam gebruikt om zuurstof te vervoeren naar jouw cellen, om hun te helpen groeien, reproduceren en hun verschillende functies uit te voeren. Etherische oliën zoals Pepermunt worden al honderden jaren gebruikt om een gezonde ademhaling te ondersteunen.

Spijsvertering

Het spijsverteringsstelsel breekt voedsel af en absorbeert voedingsstoffen die vervolgens in het bloed worden opgenomen. Spijsvertering maakt het mogelijk voor je lichaam om de voedingsstoffen en energie te verkrijgen die het nodig heeft om je gezond, gelukkig en sterk te houden. Verschillende etherische oliën en voedingssupplementen kunnen helpen bij het ondersteunen van een gezonde spijsvertering en ongemak verlichten.*

Winkelwagen