Usage Tips:

  • Diffuse during a yoga practice or while meditating for its grounding and uplifting properties.
  • For an at-home spa experience, fill a large bowl with steaming water, then apply one to two drops of Sandalwood to your face and cover your head with a towel. Place your face above the steaming water. Your skin will feel nourished and rejuvenated.
  • Apply 1–2 drops to wet hair to help restore moisture and give hair a silky shine.
  • Diffuse or apply to the neck and shoulders at bedtime for a restful night’s sleep.
  • Add 1–2 drops to your favorite moisturizer or night cream for smooth, glowing skin.
  • Add 1–2 drops to a hot bath to promote relaxation and lessen feelings of tension.

Sandalwood heeft zijn naam te danken aan geurige bossen die in tegenstelling tot andere aromatische bossen, hun geur voor decennia kunnen behouden. Zowel het hout als de olie zijn al eeuwenlang gewaardeerd en hebben een gedocumenteerde geschiedenis van vele toepassingen. Sandalwood werd traditioneel gebruikt als wierook in religieuze ceremonies en voor de bevordering van meditatie. In het oude Egypte gebruikten ze Sandelwood om te balsemen.

Sandelwood is zeer gunstig voor de huid. Het kan helpen onvolkomenheden van de huid te verminderen en bevordert een gezonde, gladde huid. De olie kent een zoet, houtachtig aroma dat de stemming kan verbeteren en vaak wordt gebruikt in meditatie voor de aardse effecten van het aroma.

Meer lezen? Klik hier.

Toepassingen*

  • Vul een grote kom met stomend water en voeg één tot twee druppels Sandalwood toe. Ga met je gezicht boven de kom hangen en ervaar een gevoede en zachte huid. Let op! Stoom is heet.
  • Breng één tot twee druppels aan op vochtig haar om het vocht te herstellen en om het haar een zilveren glans te geven.
  • Inhaleer Sandalwood direct vanuit de handpalmen of door middel van een diffuser om spanning te verminderen en evenwicht te geven aan emoties.

Waarschuwingen

Mogelijke huidgevoeligheid.
Buiten bereik van kinderen houden.
Raadpleeg uw arts als u zwanger bent, of onder de zorg staat van een arts.
Vermijd contact met de ogen, binnen-oren en gevoelige gebieden.

 

 

*Dit product is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of welke ziekte dan ook te voorkomen en het product en de werking is niet getoetst door de NVWA. Als u ziek bent, dient u altijd een arts te raadplegen.

Sandalwood etherische olie (5ml)

113,00

Het heerlijke zoete, houtachtige aroma van Indisch Sandalwood is een weerspiegeling van de rustgevende voordelen van de etherische olie die gebruikt kan worden voor onvolkomenheden van de huid of voor betere aarding en meditatie.

Video

Scroll naar top