50 Shades of Essential Oils - Etherische oliën en seks

50 Shades of Essential Oils – etherische oliën en intimiteit

Onze zintuigen spelen een grote rol in het ervaren, beleven en waarnemen van liefde. Zien en voelen zijn waarschijnlijk de meest voor de hand liggende, maar ook de meest misleidende. Smaak en genot gaan hand in hand, zo wordt het lichamelijk verlangen op meerdere manieren geprikkeld en gestimuleerd. Het horen van woorden en geluiden, zoals de stem van je geliefde, heeft invloed op de intensiteit van je gevoelens. Toch speelt het ruiken de meest belangrijke rol in de keuze, of je iemand seksueel attractief vindt. In deze blog gaan we in op de combinatie etherische oliën en seks.

Wat je ruikt stuurt krachtige boodschappen naar je hersenen. Het reukorgaan is verbonden met het limbische systeem in je brein, de plek waar je emoties gestuurd worden. Wanneer je iets ruikt, wat je seksuele stimulatie triggert, wordt jouw reactie bepaald. Dankjewel, olfactorisch systeem!

Hormonen en geur

Vrouwen kunnen goed verenigbare reproductiepartners letterlijk ruiken. Hormonen hebben invloed op hoe vrouwen geuren verwerken. Dat heeft interessante gevolgen: een vrouw die een man ontmoet tijdens het gebruiken van hormonale anticonceptiemiddelen kan andere geuren attractief vinden, dan wanneer ze geen anticonceptiemiddelen gebruikt. Willen deze partners op een later tijdstip kinderen nemen en stopt de vrouw met de pil, kan het voorkomen, dat ze haar partner letterlijk niet meer kan “luchten”!

De wetenschap achter “sexy”

Ik persoonlijk vind wetenschap heel sexy en een man moet dan, behalve goed ruiken, ook intelligent zijn om mijn interesse te wekken. Bekijken we echter de wetenschap achter “sexy”, dan komen we op het gebied van feromonen. Wat zijn Feromonen? In één woord: “seks-lokstoffen”; kleine chemische communicatie moleculen, die je verstuurt en waarneemt in anderen.

Het woord “feromoon” heeft zijn oorsprong in de Griekse woorden ‘pheran' en ‘horman', en betekent “drager van opwinding”. Feromonen zijn natuurlijke chemische stoffen welke geproduceerd worden door insecten, dieren en mensen om de andere sekse aan te trekken. Planten gebruiken het om insecten aan te trekken, om de pollen te kunnen verdelen. Etherische oliën bevatten fyto-feromonen.

Feromonen

Wij mensen gebruiken ook feromonen om een voortplantingspartner te lokken, net als dieren! Interessant hierbij is dat mannelijke feromonen in de dierenwereld een dubbele functie hebben. Ze wekken de seksuele aantrekkingskracht, maar maken tegelijkertijd ook agressief. Feromonen maken mannelijke leeuwen dusdanig agressief, dat ze in staat zijn om de pups te doden.

Androstenon is een feromoon, dat mannen in hun oksels aan maken. Het stimuleert opwinding maar ook agressiviteit (voornamelijk bedoeld voor concurrerende mannen) om hun territorium af te bakenen.
Feromonen uit de plantenwereld daarentegen hebben een rustgevend en balancerend effect op ons mensen. Daarom is het verstandig om hier gebruik van te maken. Hoera voor etherische oliën!

Aphrodite's Secret

Etherische oliën voor meer libido

Ik heb het al vaker gehoord meestal in een private vraag na een workshop: “Bestaat er een olie die ik kan inzetten als afrodisiacum? Iets wat helpt met de seks drive?” Een gelukkig en vervuld seksleven is heel belangrijk voor het algemene welzijn van zowel mannen als vrouwen. We verbinden ons met elkaar door intimiteit en seksualiteit. Seks maakt endorfine los en wekt geluksgevoelens op. Maar hoe zit dat in de realiteit, of moet ik zeggen: de volwassene realiteit met een gecommitteerde relatie? Zeker als er een drukke baan en/of kleine kinderen bij komen, kan een zinderend seksleven meer dan een uitdaging zijn. Vermoeidheid, stress, zorgen en soms bijkomende lichamelijke problemen zoals hormonale storingen (bijvoorbeeld laag testosteron), schildklierproblemen en ook depressie hebben een laag libido tot gevolg.

Gelukkig heeft de natuur hier een oplossing voor ons!

Sinds duizenden jaren worden aromatische oliën ingezet om de seksuele aantrekkingskracht te verhogen. Ook de moderne parfumindustrie speelt hierop in. Maar werken synthetische geurstoffen wel? Nee, ze werken niet. Studies hebben aangetoond, dat synthetische geuren geen invloed hebben op de menselijke emoties zoals natuurlijke geuren dat kunnen doen. Synthetische parfums zijn vaak mengsels van vele verschillende geuren die verwarrend op je olfactorische systeem werken. Nog belangrijker is dat natuurlijke geurstoffen letterlijk de doorbloeding in seksueel prikkelbaar weefsel zoals penis en clitoris kunnen verhogen en dit alleen door het ruiken van de geuren!

Hoe gebruiken we deze oliën dan?

Natuurlijke geuren en feromonen breng je het beste met grote delen van je lichaam in contact. De warmte van je lichaam verandert de geuren en mengt ze met je eigen geur. Je persoonlijke “geur signatuur” is een complex mengsel van feromonen, huidvetten, zweet, hormonen en de 40 miljoenen huidcellen, die je elke dag loslaat. Ideaal is daarom het gebruik van etherische oliën in de vorm van een massage olie die je op je borst, je armen en soms ook op je benen aanbrengt.

Armor's Secret

Uiteraard kan je etherische oliën in je diffuser in de slaapkamer gebruiken om zo een erotische sfeer creëren en de seks te stimuleren.

DIY in de slaapkamer

Etherische oliën bieden zich ook als geen ander middel aan om je eigen massage oliën en lubricant (glijmiddel) te maken. Om een massage olie te maken, kun je als basis bijna elke neutrale basisolie gebruiken. Ik gebruik bij voorkeur jojoba-, amandel- en gefractioneerde kokosolie.

Sommige etherische oliën zoals peppermint, black pepper, clove of cinnamon hebben een tintelend effect op de huid. Dit kan je inzetten voor een erotische massageolie, maar denk ook aan bijvoorbeeld ijsklontjes met wat druppels etherische olie of wat dacht je van chocola met peppermint of wild orange die je smelt en na een beetje afkoelen op de huid laat druppelen? Wees hier wel voorzichtig mee om verbranding te voorkomen en spreek het eerst met je partner af. Pijn is niet voor iedereen seksueel stimulerend.

Maak je je eigen lubricant, blijf dan bij kokosolie van eetkwaliteit. Kokosolie heeft vele voordelen voor de gezondheid van de vaginale huid en flora. En als je een beetje koud geslingerde, biologische honing in de mix gebruikt… je weet zelf wel wat je dan doen kan hiermee! Voor een lubricant is het raadzaam om zeer voorzichtig te zijn met het eventueel toevoegen van etherische olie, beter is het om het daarin helemaal weg te laten, zeker wanneer je een gevoelige huid hebt

Welke oliën gebruik ik dan?

Gebruik de etherische oliën überhaupt nooit onverdund op de huid, maar meng ze telkens met een massage olie. Stop met het gebruik van een olie wanneer je huid een niet gewenste reactie vertoont. Heb je nog nooit eerder een etherische olie gebruikt? Dan is het verstandig om eerst te testen hoe je huid hierop reageert.

Hier geef ik je de meest bekende stimulerende etherische oliën, die je goed voor je eigen mengsels kan gebruiken voor aromatherapie tijdens de seks en mijn meest favoriete recepten:

 • Black Pepper:  een verwarmende, kruidige olie die de gezonde doorbloeding ondersteunt. Het aroma stimuleert (eet-)lust, letterlijk en seksueel.
 • Cinnamon:  verwarmende en lust verhogende olie met een zoete en kruidige geur. Ook cinnamon ondersteunt de gezonde doorbloeding.
 • Sandalwood:  een exotische geur, die bij elk individu een ander aroma en daardoor andere feromonen laat ontstaan. Hiermee kan je een heel persoonlijk parfum creëren. Het aroma van Sandalwood ondersteunt emotionele openheid.
 • Ylang ylang:  een bloemige geur, die seksueel verlangen verhoogt. Een van de meest krachtige afrodisiaca onder de etherische oliën. Uniek rustgevend, verkoelend en euforisch tegelijk, werkt Ylang Ylang rustgevend en ondersteunt de gezonde het de bloedcirculatie. Wanneer seksualiteit spanning en momenten van stress veroorzaakt, is Ylang Ylang rustgevend.
 • Rose:  een sensuele geur, die emotioneel goed voor het openen van de hartenergie is.
 • Jasmine:  een bloemige geur, verbetert stemming en energie, werkt uitstekend voor vrouwen. Staat voor sterke relaties en neemt nervositeit en gevoelens van ontoereikendheid weg.
 • Patchouli:  een houtige musk geur, die de seks drive in balans brengt, uitstekend voor mannen. Helpt met in het hier en nu zijn en verbetert ontspanning en opwinding.
 • Ginger:  een warme, zoete olie, die de gezonde circulatie ondersteunt en openheid bij zowel mannen als vrouwen stimuleert. Verhoogt passie en lust.
 • Wild Orange & Lime: beide oliën zijn ideaal in combinatie met andere etherische oliën, ze staan voor speelsheid en plezier en verhogen de stemming.
 • Clary Sage: een zachte olie, dat een gezonde hormoonbalans voor zowel vrouwen als ook mannen ondersteunt.  
 • Lavender: waar is Lavender eigenlijk niet goed voor? Zo een veelzijdig olie, zo krachtig in zijn werkingsspectrum en toch zo verzachtend. Lavender ontspant en koestert en is vandaar ideaal voor elke relatie

We geven een webinar met het thema “50 Shades of Essential Oils”. Je leert tijdens de webinar ook een oorreflexmassagetechniek, die je kan gebruiken om de libido te verhogen.

Ben je geïnspireerd en wil je met de oliën aan de slag?

 

Calypso's Secret

Love Potions

Love is in the air – diffuser mix
2 drops Ylang Ylang
1 drop Wild Orange
1 drop Sandalwood
1 drop Cedarwood

Aphrodites secret – massage mix
9 drops Sandalwood
5 drops Ylang Ylang
1 drop Cinnamon
1 drop Jasmine
10 ml basisolie

Super Sensual – massage mix
3 drops Black Pepper
3 drops Peppermint
3 drops Passion
10 ml basisolie (op armen, dijen…)

Lot’s of Libido – massage mix
elk 3 drops: Clary Sage, Whisper, Ylang Ylang
5 ml basisolie (2x per dag onder voeten)
Voor mannen Whisper evt weglaten of vervangen met Sandalwood.

Calypso’s magic – massage mix
4 drops Ylang Ylang
2 drops Black Pepper
1 drop Ginger
4 drops Wild Orange
10 ml basisolie

Armor’s geheim – massage mix
12 drops Sandalwood
4 drops Jasmine
10 drops Ylang Ylang
8 drops Patchouli
50 ml amandelolie

Luscious Love – eetbare body butter
1/2 cup kokosolie
1/2 cup cacaoboter
4 drops Peppermint
4 drops Cinnamon
4 theelepels rauwe biologische honing.
Kokosolie en cacaoboter smelten, iets laten afkoelen, etherische oliën en honing erdoor roeren, uur in de koelkast, met handmixer opkloppen tot romige body boter.

Hot Chocolate love oil – warme body boter
3 eetlepels amandelolie
1 eetlepel cacaoboter
1 theelepel bijenwas
1 1/2 eetlepel plantaardige glycerine
1 theelepel cacaopoeder
1 theelepel honing
3 druppels Peppermint of Cinnamon of Whild Orange
Amandelolie, cacaoboter en bijenwas smelten, iets laten afkoelen, glycerine, cacaopoeder, honing en etherische oliën erdoor roeren, niet te heet gebruiken.

Lots of Libido
Winkelwagen

Nieuwsbrief vol Inspiratie, Olie Tips en leuke Aanbiedingen!

Top Menu Newsletter Registration NL
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren. Door op deze website te surfen, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
De waardering van www.aromapro.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.0/10 gebaseerd op 3 reviews.
Winkel
0 Verlanglijst
0 artikelen Winkelwagen
Mijn account