50 Shades of Essential Oils

Onze zintuigen spelen een grote rol in het ervaren, beleven en waarnemen van liefde. Zien en voelen zijn waarschijnlijk de meest voor de hand liggende, maar ook de meest misleidende. Smaak en genot gaan hand in hand, zo wordt je lichamelijk verlangen op meerdere manieren geprikkeld en gestimuleerd. Het horen van woorden en geluiden, zoals de stem van je geliefde, heeft invloed op de intensiteit van je gevoelens. Toch speelt het ruiken de meest belangrijke rol in de keuze, of je iemand seksueel attractief vindt.

Wat je ruikt stuurt krachtige boodschappen naar je hersenen. Het reukorgaan is verbonden met het limbische systeem in je brein, de plek waar je emoties gestuurd worden. Wanneer je iets ruikt, wat je seksuele stimulatie triggert, is je reactie hierop vrijwel uit je handen genomen. Dankjewel, olfactorisch systeem!

Hormonen en geur

Vrouwen kunnen goed verenigbare reproductiepartners letterlijk ruiken. Hormonen hebben invloed op hoe vrouwen geuren verwerken. Dat heeft interessante gevolgen: een vrouw, die een man ontmoet tijdens het gebruiken van hormonale anticonceptiemiddelen, kan andere geuren attractief vinden, dan wanneer ze geen anticonceptiemiddelen gebruikt. Willen deze partners op een later tijdstip kinderen nemen en stopt de vrouw met de pil, kan het voorkomen, dat ze haar partner letterlijk niet meer kan “luchten”!

De wetenschap achter “sexy”

Ik persoonlijk vind wetenschap heel sexy en een man moet dan, behalve goed ruiken, ook intelligent zijn om mijn interesse te wekken.

Bekijken we de wetenschap achter sexy, dan komen we op het gebied van feromonen. Wat zijn Feromonen? In één woord: “seks-lokstoffen”; kleine chemische communicatie moleculen, die je verstuurt en waarneemt in anderen.

Het woord “feromoon” heeft zijn oorsprong in de Griekse woorden ‘pheran’ en ‘horman’, en betekent “drager van opwinding”. Feromonen zijn natuurlijke chemische stoffen welke geproduceerd worden door insecten, dieren en mensen om de andere sekse aan te trekken.

Planten gebruiken het, om insecten aan te trekken, om de pollen te kunnen verdelen. Essentiële oliën bevatten fyto-feromonen.

Wij mensen gebruiken ook feromonen, om een voortplantingspartner te lokken, net als dieren! Interessant hierbij is, dat mannelijke feromonen in de dierenwereld een dubbele functie hebben. Ze wekken de seksuele aantrekkingskracht, maar maken tegelijkertijd ook agressief. Feromonen maken mannelijke leeuwen dusdanig agressief, dat ze in staat zijn, om de pups te doden.

Androstenon is een feromoon, dat mannen in hun oksels aan maken. Het stimuleert opwinding maar ook agressiviteit (voornamelijk bedoeld voor concurrerende mannen), om hun territorium af te bakenen.

Feromonen uit de plantenwereld daarentegen hebben een rustgevend en balancerend effect op ons mensen. Daarom is het verstandig, om hier gebruik van te maken.

Hoera voor essentiële oliën!

Aphrodite's Secret

Essentiële oliën als afrodisiacum

Ik heb het al vaker gehoord, meestal in een private vraag na een workshop: “Bestaat er een olie die ik kan inzetten als afrodisiacum? Iets wat helpt met de seks drive?” Een gelukkig en vervuld seksleven is heel belangrijk voor het algemene welzijn van zowel mannen als vrouwen. We verbinden ons met elkaar door intimiteit en seksualiteit. Seks maakt endorfine los en wekt geluksgevoelens op. Maar hoe zit dat in de realiteit, of moet ik zeggen: de volwassene realiteit met een gecommitteerde relatie? Zeker als er een drukke baan en/of kleine kinderen bij komen, kan een zinderend seksleven meer dan een uitdaging zijn. Vermoeidheid, stress, zorgen en soms bijkomende lichamelijke problemen zoals hormonale storingen (bijvoorbeeld laag testosteron), schildklierproblemen en ook depressie hebben een laag libido tot gevolg.

Gelukkig heeft de natuur hier een oplossing voor ons!

Sinds duizenden jaren worden aromatische oliën ingezet, om de seksuele aantrekkingskracht te verhogen. Ook de moderne parfum industrie speelt hierop in. Maar werken synthetische geurstoffen wel? Nee, ze werken niet, ze maskeren wel geurtjes. Studies hebben aangetoond, dat synthetische geuren geen invloed hebben op de menselijke emoties zoals natuurlijke geuren dat kunnen doen. Synthetische parfums zijn vaak mengsels van vele verschillende geuren, die verwarrend op je olfactorische systeem werken. Nog belangrijker is, dat natuurlijke geurstoffen letterlijk de doorbloeding in seksueel prikkelbaar weefsel zoals penis en clitoris kunnen verhogen, en dit alleen door het ruiken van de geuren!

Maar hoe moeten essentiële oliën gebruikt worden, zodat we van dit effect maximaal kunnen profiteren ?

Natuurlijke geuren en feromonen breng je het beste met grote delen van je lichaam in contact. De warmte van je lichaam verandert de geuren en mengt ze met je eigen geur. Je persoonlijke “geur signatuur” is een complex mengsel van feromonen, huidvetten, zweet, hormonen en de 40 miljoenen huidcellen, die je elke dag loslaat.

Ideaal is daarom het gebruik van essentiële oliën in de vorm van een massage olie, die je op je borst, je armen en soms ook op je benen aanbrengt. Armor's Secret

Love is in the air

Uiteraard kan je essentiële oliën in je diffuser in de slaapkamer gebruiken en zo een erotische sfeer creëren.

Essentiële oliën bieden zich ook als geen ander middel aan, om je eigen massage oliën en lubricant (glijmiddel) te maken. Om een massage olie te maken, kun je als basis bijna elke neutrale basisolie gebruiken. Ik gebruik bij voorkeur jojoba-, amandel- en fractionated kokosolie.

Sommige essentiële oliën zoals peppermint, black pepper, clove of cinnamon hebben een tintelend effect op de huid. Dit kan je inzetten voor een erotisch massageolie, maar denk ook aan bijvoorbeeld ijsklontjes met wat druppels essentiële olie of wat dacht je van chocola met peppermint of wild orange die je smelt en na een beetje afkoelen op de huid laat druppelen? Wees hier wel voorzichtig mee om verbranding te voorkomen en spreek het eerst met je partner af. Een beetje pijn is niet voor iedereen seksueel stimulerend.

Maak je je eigen lubricant, blijf dan bij kokosolie van eetkwaliteit. Kokosolie heeft vele voordelen voor de gezondheid van de vaginale huid en flora. En als je een beetje koud geslingerde, biologische honing in de mix gebruikt… je weet wel zelf wat je dan doen kan hiermee! Voor een lubricant is het raadzaam om zeer voorzichtig te zijn met het eventueel toevoegen van essentiële olie, beter is het om het daarin helemaal weg te laten, zeker wanneer je een gevoelige huid hebt!

Gebruik de essentiële oliën überhaupt nooit onverdund op de huid, maar meng ze telkens met een massage olie. Stop met het gebruik van een olie, wanneer je huid een niet gewenste reactie vertoont.

Hier geef ik je de meest bekende stimulerende essentiële oliën, die je goed voor je eigen mengsels kan gebruiken en mijn meest favoriete recepten:

 • Black Pepper:  een verwarmende, kruidige olie die de doorbloeding verhoogt. Het stimuleert (eet-)lust, letterlijk en seksueel.
 • Cinnamon:  verwarmende en lust verhogende olie met een zoete en kruidige geur. Ook cinnamon verhoogt de doorbloeding.
 • Sandalwood:  een exotische geur, die bij elk individu een ander aroma en andere feromonen laat ontstaan. Hiermee kan je een heel persoonlijk parfum creëren. Sandalwood ondersteunt emotionele openheid.
 • Ylang ylang:  een bloemige geur, die seksueel verlangen verhoogt. Een van de meest krachtige afrodisiaca onder de essentiële oliën. Uniek rustgevend, verkoelend en euforisch tegelijk, werkt Ylang Ylang rustgevend bij angst en conflicten en verhoogt het de bloedcirculatie.
 • Rose:  een sensuele geur, die fysiek en emotioneel goed voor het hart is.
 • Jasmine:  een bloemige geur, verbetert stemming en energie, werkt uitstekend voor vrouwen. Staat voor sterke relaties en neemt nervositeit en gevoelens van ontoereikendheid weg.
 • Patchouli:  een houtige musk geur, die het libido in balans brengt, uitstekend voor mannen. Helpt met in het hier en nu zijn en verbetert ontspanning en opwinding.
 • Ginger:  een warme, zoete olie, die de circulatie bevordert en openheid bij zowel mannen als vrouwen stimuleert. Verhoogt passie en lust.
 • Wild Orange & Lime: beide oliën zijn ideaal in combinatie met andere essentiële oliën, ze staan voor speelsheid en plezier en verhogen de stemming.
 • Clary Sage: een zachte olie, dat natuurlijke fyto-oestrogenen bevat, een balancerende olie voor vrouwelijke hormonen, ondersteunt vruchtbaarheid
 • Lavender: waar is Lavender eigenlijk niet goed voor? Zo een veelzijdig olie, zo krachtvol in zijn werkingsspectrum en toch zo verzachtend. Lavender ontspant en koestert en is vandaar ideaal voor elke relatie.

Calypso's Secret

Love Potions

 

Love is in the air – diffuser mix

2 Ylang Ylang

1 Wild Orange

1 Sandalwood

1 Cedarwood

 

Aphrodites geheim – massage mix

9 Sandalwood

5 Ylang Ylang

1 Cinnamon

1 Jasmine

10ml basisolie

 

Super Sensual – massage mix

3 Black Pepper

3 Peppermint

3 Passion

10ml basisolie (op armen, dijen…)

 

Lot’s of Libido – massage mix

elk 3: Clary Sage, Whisper, Ylang Ylang

5ml basisolie (2x pd onder voeten)

(voor mannen Whisper weglaten)

 

Calypso’s magic – massage mix

4 Ylang Ylang

2 Black Pepper

1 Ginger

4 Wild Orange

10 ml basisolie

 

Armor’s geheim – massage mix

12 Sandalwood

4 Jasmine

10 Ylang Ylang

8 Patchouli

50ml amandelolie

 

Luscious Love – eetbare body butter

½ cup kokos olie

½ cup cacao boter

4 Peppermint

4 Cinnamon

4 Teelepel rauwe biologische honing

Kokosolie en cacaoboter smelten, iets laten afkoelen, essentiële oliën en honing erdoor roeren, voor een uur in de koelkast zetten, met handmixer opkloppen tot romige body boter

 

Hot Chocolate love oil – warme body boter

3 eetlepel amandelolie

1 eetlepel cacaoboter

1 theelepel bijenwas

1½ eetlepel plantaardig glycerine

1 theelepel cacaopoeder

1 theelepel honing

3 druppels Peppermint of Cinnamon of Wild Orange

Amandelolie, cacaoboter en bijenwas smelten, iets laten afkoelen, glycerine, cacaopoeder, honing en essentiële oliën erdoor roeren, niet te heet gebruiken.

 

We geven regelmatig workshops met het thema “50 Shades of Essential Oils”. Je leert tijdens de workshop ook een oorreflex massage techniek, die je kan gebruiken, om de libido te verhogen.

De volgende is op Valentijnsdag, 14 Februari in Almere

Lots of Libido

 

Comments

comments

About the Author admin

X