Zenuwstelsel

Het zenuwstelsel is het communicatiekanaal van je lichaam. De zenuwen verzenden en ontvangen berichten waardoor je denken, voelen, zintuiglijke informatie verwerken en beweging controleren kan. Het zenuwstelsel is ook verantwoordelijk voor emoties. Leren om negatieve emoties te balanceren kan helpen bij het evenwicht van het zenuwstelsel. Etherische oliën kunnen helpen om het lichaam te kalmeren, een positieve stemming te genereren en een gezond zenuwstelsel te ondersteunen.

TIPS

Diffuse aanbevolen oliën om een ontspannen omgeving te creëren.

Het zenuwstelsel bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg en een complex netwerk van zenuwen door het hele lichaam. Naast het genereren van gedachten en gevoelens, verwerkt het zenuwstelsel informatie die door de zintuigen worden ontvangen. Het regelt onbewuste lichaamsprocessen en laat via de hersenen de bewegingen van het lichaam controleren.

Wanneer je een hete pan aanraakt, communiceert jouw zenuwstelsel het pijnlijke gevoel van verbranding naar jouw hersenen, die vervolgens je hand vertelt om snel weg te trekken. Zonder je zenuwstelsel zou je niet kunnen redeneren, taal begrijpen, denken, zien, proeven, ruiken of voelen.

Het zenuwstelsel kan gemakkelijk worden verstoord. Etherische oliën kunnen een gezond zenuwstelsel ondersteunen. * Onbalans van het zenuwstelsel kan bijdragen aan hoofdspanning, ongemak, gevoelens van angst of stress en vele andere dagelijkse ongemakken.

Er zijn vele delen van het zenuwstelsel. Het centrale zenuwstelsel bestaat uit de hersenen en het ruggenmerg. Dit deel van het zenuwstelsel ontvangt informatie van jouw zintuigen, slaat herinneringen op en genereert gedachten en emoties. Wanneer je voornamelijk vreedzame en gelukkige gedachten hebt, ervaar je meer voldoening in je leven. Er zijn vele etherische oliën die de stemming positief beïnvloeden, zoals munt en citrusoliën. De blends uit het Emotional Aromatherapy Kit kunnen je helpen om met negatieve emoties om te gaan en een meer positieve ruimte te creëren, zodat je je kan heroriënteren op jouw doelen.

Het autonome zenuwstelsel reguleert functies die je niet bewust controleert, zoals hartslag, immuunsysteem, ademhaling en bloeddruk. Verschillende stress gerelateerde aandoeningen worden geassocieerd met verhoogde metingen van deze vitale functies. De AromaTouch Techniek is ontworpen om balans en rust te brengen aan het hele lichaam door het autonome zenuwstelsel positief te beïnvloeden.

Etherische oliën die traditioneel worden gebruikt om evenwicht of rust te creëren zijn Lavender, Bergamot, Cilantro, Frankincense, Roman Chamomile, Rose, Basil, Copaiba, Vetiver en Wild Orange.

Top Producten

Videos