Spieren en botten

Het bewegingsapparaat bestaat uit de spieren, botten en bindweefsel in je lichaam. Het ondersteunt het lichaam en maakt beweging mogelijk. Je kan met het gebruik van geselecteerde etherische oliën en gerichte voedingssupplementen de gezondheid van je bewegingsapparaat ondersteunen en spier-en gewrichtsongemak kalmeren.

TIPS

Ondersteuning van gezonde botten en spieren resulteert in een verbeterde gezondheid en mobiliteit gedurende het hele leven. Spier- en skeletongemak kan het gevolg zijn van overbelasting, stress of andere problemen. Dit kan beweging belemmeren en je ontmoedigen om meer te bewegen en te genieten van een actieve levensstijl. Voedingssupplementen en etherische oliën kunnen verzachting bieden voor vermoeide spieren en gewrichten.

Het skelet ondersteunt en beschermt het lichaam. Het skelet bestaat uit meer dan 200 botten, ligamenten, pezen en kraakbeen. Botten bieden de basisstructuur en dienen als het ramenwerk van je lichaam. Ze beschermen organen en maken beweging mogelijk. Jouw botten hebben een constante toevoer van zuurstof, voedingsstoffen en bloed nodig om gezond te zijn. De botten slaan ook calcium op en produceren rode bloedcellen.

Wetenschappers zijn het erover eens dat voldoende calcium en vitamine D gedurende het hele leven, als onderdeel van een goed uitgebalanceerd dieet, het risico op osteoporose kan verminderen. doTERRA biedt verschillende supplementen met deze belangrijke voedingsstoffen. Bone Nutrient Lifetime Complex biedt calcium en vitamine D ter ondersteuning van een gezonde botdichtheid.* Microplex VMz® ondersteunt de gezondheid van jouw botten en tanden met calcium, magnesium, zink en vitamine D.*
Botten werken samen met spieren om je lichaam te ondersteunen en te bewegen. Het spierstelsel bestaat uit meer dan 700 spieren, die uitrekken en samentrekken en het lichaam laten bewegen. Sommige spieren zijn niet onder jouw bewuste controle, zoals spieren in het hart en het spijsverteringsstelsel. Andere spieren worden bewust gecontroleerd en maken beweging mogelijk.

doTERRA Deep Blue® Soothing Blend wordt in de volksmond gebruikt om gewrichten en spieren te kalmeren. Het bevat Wintergreen, Camphor, Peppermint, Blue Tansy, Blue Chamomile, Helichrysum en andere oliën die bekend staan voor hun rustgevende effect op de huid. Deep Blue is ook verkrijgbaar in een sportlotion (Deep Blue Rub) voor een handige toepassing van deze krachtige blend.

doTERRA AromaTouch® Massage Blend is speciaal samengesteld om de spierspanning te kalmeren en ontspanning te bevorderen. Deze ontspannende mix combineert Cypress, Peppermint, marjoram, Basil, Grapefruit en Lavender. Breng op de huid van nek en schouders aan met gefractioneerde kokosolie om spanning te verlichten of gebruik in een massage voor de rustgevende effecten.

Wintergreen, Birch en Peppermint etherische oliën kunnen ook lokaal worden toegepast om een rustgevend gevoel te bieden aan spieren, gewrichten en pezen na het sporten.
Voor extra rustgevende ondersteuning kan Deep Blue Polyphenol Complex® voedingssupplement dagelijks kan worden genomen of wanneer een extra aan rustgevende ondersteuning nodig is, bijvoorbeeld na overbelasting. Dit voedingssupplement bevat gestandaardiseerde extracten van gember, curcumine, resveratrol en andere polyfenolen om ongemak te kalmeren.* Het bevat ook gepatenteerde, snelwerkende Boswellia-extract (uit de Indiase wierookboom), waarvan is aangetoond dat het helpt bij het ondersteunen van spier- en gewrichtscomfort en -functie.

Top Producten

Winkelwagen