Ademhaling

Het ademhalingssysteem is verantwoordelijk voor jouw ademhaling en bestaat uit de longen, luchtwegen en luchtpijp. Elke adem wordt door je lichaam gebruikt om zuurstof te vervoeren naar jouw cellen, om hun te helpen groeien, reproduceren en hun verschillende functies uit te voeren. Etherische oliën zoals Pepermunt worden al honderden jaren gebruikt om een gezonde ademhaling te ondersteunen.

TIPS

Hoe krijg je door ademhaling zuurstof tot aan je tenen? Het begint allemaal met je mond en neus. Wanneer je inademt, trekt zich een spier onder je longen samen, het middenrif. Daardoor trekt lucht door je neus of mond, waar de lucht wordt opgewarmd. Dit is belangrijk, want als de lucht te koud of te droog is, kan het je longen irriteren en problemen veroorzaken wanneer je probeert te ademen.

Van daar reist de lucht langs je luchtpijp door twee buizen genaamd bronchiën in je longen. In de longen vertakken de bronchiën zich in kleinere en steeds kleinere buizen, waarvan de kleinste bronchioles worden genoemd, die ongeveer net zo dun zijn als een stuk haar. De lucht reist door deze buizen in kleine zakjes aan het eind van elke bronchiole genoemd longblaasjes. De longblaasjes zijn omgeven door kleine haarvaten die zo klein zijn dat bloedcellen alleen een voor een erdoorheen kunnen reizen. Van de longblaasjes gaat zuurstof door deze haarvaten waar het hecht aan bloedcellen die vervolgens door het hart worden gepompt en komen zo door het hele lichaam.

Als het bloed zuurstof naar jouw cellen verdeeld, neemt het tegelijkertijd kooldioxide mee, een afvalproduct van de natuurlijke processen vanjo uw lichaam, en brengt dat terug naar de longen. De kooldioxide maakt dan de omgekeerde reis van de zuurstof en wordt uitgeademd. Zo verlaat kooldioxide het lichaam. Dit gebeurt wanneer het middenrif ontspant, dat duwt de lucht uit je longen. Dit proces gebeurt duizenden keren per dag, meestal onopgemerkt, tenzij er een verstoring is zoals hoesten.

Het is belangrijk om jouw luchtwegen gezond te houden. Regelmatig sporten, goed eten en elke dag voldoende slaap krijgen – dat zijn de sleutels om jouw ademhalingssysteem te helpen zodat het goed kan functioneren. Etherische oliën kunnen ook gevoelens van vrije luchtwegen en gemakkelijke ademhaling ondersteunen.* Als je op zoek bent naar een goede manier om jouw ademhalingssysteem te ondersteunen, probeer dan oliën zoals Pepermunt, doTERRA On Guard® Lemon of Cardamon.* Je kan ook doTERRA Air op de huid gebruiken® of Eucalyptus (verdund met gefractioneerde kokosolie) voor een verkoelend, rustgevend gevoel.

Als een verandering in het seizoen jou problemen kan bereiden, probeer dan eens de TriEase® Softgels Seasonal Blend dagelijks ter ondersteuning van jouw ademhalingssysteem door de seizoenen heen.

Top Producten

Videos

Winkelwagen