Oregano doTERRA

Oregano van dōTERRA

In het oude Griekenland werd oregano al dagelijks gebruikt vanwege zijn smaak en ontelbare gezondheidsvoordelen.In het oude Griekenland werd oregano al dagelijks gebruikt vanwege zijn smaak en ontelbare gezondheidsvoordelen.In het oude Griekenland werd oregano al dagelijks gebruikt vanwege zijn smaak en ontelbare gezondheidsvoordelen. Deze hete olie van dōTERRA vindt zijn oorsprong in het zonovergoten Turkije. Hier wordt de oregano met zijn kleine, ronde, fluweelachtige blaadjes met liefde gekweekt, waarna het omgezet wordt in de warme Oregano olie van dōTERRA.

Oregano

 

Gedestilleerd uit de geurige bladen van het mediterrane kruid, is de etherische olie Oregano een smaakvolle toevoeging voor verschillende gerechten. De olie kan gebruikt worden in plaats van het kruid zelf. Voeg bijvoorbeeld één druppel Oregano toe in plaats van een eetlepel gedroogde oregano. De olie heeft een sterke smaak en kent veel gezondheidsvoordelen. In één 15ml flesje zit meer dan 1 kilo oreganoblaadjes.

Het toepassen van Oregano

Oregano van dōTERRA ondersteunt bij inname verschillende systemen: spijsverterings-, ademhalings- en immuunsysteem. De olie wordt het meest gebruikt voor immuunsupport. Oregano ondersteunt een gezonde spijsvertering door de spijsverteringssappen te bevorderen. Je kunt de olie innemen door een aantal druppels toe te voegen aan een glas water, een aantal druppels in een veggiecap te doen of door de olie te gebruiken tijdens het koken.

De olie is goed te combineren met Bergamot, Cedarwood, Cinnamon, Clove, Eucalyptus, Frankincense, Ginger, Lavender, Lemon, Rosemary en Thyme. Verdun Oregano, het is namelijk een hete olie. Alleen als de olie onder de voeten gebruikt wordt, kan het puur aangebracht worden. Verdun de olie met een basisolie.

Bescheiden & Flexibel

De geur van Oregano kan helpen bij een verandering in emoties. Zo kan het ondersteunen in de verandering van aanhankelijk, eigenwijs, negatief, overdreven koppig en materialistisch naar nederig, onafhankelijk, leergierig, flexibel, bereid om fouten toe te geven en toegewijd zijn. Doe een aantal druppels in een diffuser voor je aan het werk moet of wanneer de negatieve emoties opspelen.

Omdat Oregano een gezonde spijsvertering ondersteunt, zorgt het voor schone darmen. Als je schone darmen hebt, is het makkelijker om helder na te denken. Daarom ondersteunt Oregano ook bij helder nadenken en een positieve houding. Telkens als je Oregano gebruikt, in welke vorm dan ook, sta toe dat je denkpatroon verandert en wees meer bescheiden.

Oregano zelf toepassen

  1. Schoonmaken: Voeg een aantal druppels toe aan een sopje om de oppervlakken in het huis schoon te maken. Je kunt het ook in de diffuser doen om de lucht te reinigen.
  2. Immuunsysteem: Doe één druppel in een veggiecap op het moment dat je een griepje binnen voelt kruipen. Doe dit een paar keer per dag en je zult zien dat de griep weg is voor je er erg in hebt.
  3. Spijsvertering: Neem de olie in een capsule of voeg een druppel (of minder dan een druppel) toe aan gerechten.
  4. Antioxidanten: Ja, Oregano is een krachtige antioxidant. Neem het in (veggiecap) of smeer het onder de voeten.
  5. Ademondersteuning: Neem in (veggiecap) om het ademhalingssysteem een boost te geven of smeer het aantal keer per dag onder de voeten. Een beetje verdunnen en daarna sokken aan.
  6. Smaakmaker: Voeg minder dan een druppel (gebruik een tandenstoker) toe aan spaghettisaus, pizzasaus of geroosterde kip.
  7. Teeninfectie: Smeer verdunde Oregano op de geïnfecteerde plek op de voet. Het kan eerst erger worden voor het beter wordt.
  8. Skin tags & Wratten: Gebruik een tandenstoker met Oregano en raak hiermee de getroffen huid aan. Doe dit 3-4 keer per dag voor 2-3 weken tot de skin tag of de wrat weg is. Gebruik verdunde Lavender op de huid er omheen als het rood en geïrriteerd is.
  9. Bevorder bescheidenheid en onafhankelijkheid: Verander van afhankelijk, koppig en negatief naar bescheiden en onafhankelijk. Verstuif als de negatieve emoties opspelen.

X