Melaleuca doTERRA

Melaleuca van dōTERRA

Bungawalbin Creek in Australië is omringd door Australische tea tree bomen en is voor de Aboriginals een heilige plek. Omdat de blaadjes van de bomen in de kreek vallen, zijn er wateren die de inboorlingen nog steeds als magische, helende wateren zien.  Bij de Aboriginals in Australië wordt al eeuwenlang de blaadjes van de Tea Tree boom gebruikt. Zij gebruiken geperste blaadjes direct op de huid voor een verkoelende werking, maar ook het inhaleren van de geur van de olie is een dagelijkse toepassing voor de Aboriginals. dōTERRA brengt ons de olie Melaleuca (Tea Tree) die ook ingenomen kan worden.

Melaleuca doTERRA

Melaleuca olie staat bekend om zijn reinigende en verjongende effect op de huid. Maar weinig mensen weten dat het een gezond immuunsysteem ondersteund en beschermend werkt tegen seizoensgebonden klachten. Er wordt veelal gezegd dat Tea Tree niet ingenomen mag worden, omdat het dan giftig zou zijn. De olie van dōTERRA is echter puur natuurlijk en daarom niet giftig. Neem nooit een etherische olie in die niet 100% natuurlijk is. De oliën van andere merken bevatten vaak chemicaliën die de olie giftig maken.

 

Het toepassen van Melaleuca

Melaleuca kent vele toepassingsmogelijkheden. De olie kan in de diffuser gebruikt worden, maar ook worden ingenomen of op de huid worden gesmeerd. De olie heeft een verkoelend en versterkend effect. Door de olie in een verstuiver te doen, zuivert en verfrist Melaleuca de lucht. Bij een huidirritatie kan Melaleuca opgesmeerd worden om zo de jeuk te verminderen. Het is een natuurlijk ontsmettingsmiddel dat ook vliegen en insecten op afstand houdt.

Grenzen & Respect

Melaleuca heeft niet alleen een krachtige werking op ons fysieke lichaam, ook onze emoties kunnen ondersteund worden met de olie. De olie ruimt negatieve energetische bagage op en zegt gedag tegen negatieve relaties. Deze negatieve relaties kunnen relaties met mensen of micro-organismen zijn. Melaleuca helpt om de negatieve band te breken zo dat nieuwe, gezonde verbindingen gelegd kunnen worden. De olie helpt ook bij het bewaren van de eigen grenzen, zelfverzekerdheid en respect.

Melaleuca zelf toepassen

  1. Luchtverfrisser: Verstuif met een diffuser voor reiniging van de lucht.
  2. Grenzen bewaren: Verdun de olie en smeer het onder de voeten, op de buik en eventueel in de nek.
  3. Ademhaling: 3 druppels Frankincense, 2 druppels White Fir, 3 druppels Melaleuca en 30 milliliter gefractioneerde kokosolie. Smeer deze mix op de borstkas voor een gezonde ademhaling.
  4. ‘Ik-mag-nee-zeggen’ blend: 1 druppel Melaleuca en 1 druppel Bergamot op een diffuserketting.
  5. Immuunsysteem boost: Voeg 1-2 druppels toe aan water, een citrus drank of in een veggiecap om een gezond immuunsysteem te ondersteunen. Smeer het ook dagelijks onder de voeten.
  6. Geïrriteerde huid: Smeer 1-2 druppels op de geïrriteerde huid.
  7. Bescherming: Doe een aantal druppels in een spuitfles met water en gebruik op oppervlakten tegen bacteriën. Je kunt dit ook als handontsmetter gebruiken.
  8. Mond & Tandvlees: 1-2 druppels On Guard, 1-2 druppels Melaleuca in water. Laat het water door je mond gaan en spoel je mond.
  9. Voeten: 5 druppels Melaleuca, 4 druppels Eucalyptus, 2 druppels Myrrh en 1 druppel Peppermint. Mix en doe een aantal druppels op de douchevloer.
  10. Schone en sterke nagels: Maak met een paar druppels de nagels schoon.
X