Juniper Berry onderzoek

Jeneverbessen (Juniper Berry) worden verzameld van de altijdgroene struik Juniperus communis, een veel voorkomende plant die op het gehele noordelijk halfrond voorkomt. Stoomdestillatie van deze bessen levert een essentiële olie op die voornamelijk bestaat uit alfa-Pineen, met andere verbindingen zoals myrceen, sabineen, limoneen en beta-Pineen in lagere concentraties. In een onderzoek uitgevoerd door doTERRA wetenschappers, werd het effect van etherische olie van Juniper Berry op het BioMAP® dermale fibroblast systeem gekarakteriseerd door het meten van eiwitniveaus en het kwantificeren van genexpressie.

Het BioMAP systeem is een moleculair biologische methode die doTERRA wetenschappers gebruikten om te onderzoeken hoe gezonde cellulaire activiteit werd ondersteund door etherische olie van Juniper Berry in menselijke huidcellen. Door bepaalde factoren aan gekweekte huidcellen toe te voegen, induceerden de onderzoekers een cellulaire respons in vitro die ontworpen was om een cellulaire ontstekingsreactie in vivo na te bootsen. Sommige van de vooraf ontstoken huidcellen werden blootgesteld aan etherische olie van Juniper Berry, terwijl andere met rust werden gelaten.

Cellen van beide groepen werden opengebarsten en het lysaat (de celinhoud) werd geanalyseerd met behulp van twee methoden. De ene methode was een enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA), een test die de niveaus van een specifiek eiwit meet. Met behulp van aan enzymen gekoppelde antilichamen veroorzaakt een ELISA-test een kleurverandering in de geteste oplossing. De intensiteit van de kleurverandering geeft de concentratie van het specifieke eiwit aan. De eiwitten die in deze studie van belang waren, waren biomarkers waarvan bekend is dat zij in een cel worden verhoogd (in overmaat worden geproduceerd) tijdens ontstekingsomstandigheden. Han en zijn medewerkers ontdekten dat de cellen die blootgesteld waren aan Juniper Berry significant lagere niveaus van 7 van de 17 biomarkers hadden in vergelijking met cellen die niet blootgesteld waren aan de etherische olie.

RNA-microarrayanalyse is een krachtig instrument dat een genoombrede evaluatie van genexpressie mogelijk maakt. RNA fungeert als boodschappermolecuul dat de productie van eiwitten uit DNA bemiddelt. Een cel die bijvoorbeeld veel collageen produceert, zal waarschijnlijk veel RNA hebben dat voor collageen codeert. Net als DNA bestaat een RNA-streng uit basen die kunnen paren aan andere basen in een complementaire RNA-streng. Complementaire RNA-strengen komen samen en kleven aan elkaar.

In dit experiment werden de complementaire sequenties van 21.224 genen op een microarrayplaat bevestigd. Na het isoleren van het totale RNA uit de cellysaat oplossing, resulteerde het laten vallen van de RNA-oplossing op een microarrayplaat in het samenkomen van complementaire strengen. Dit maakte het mogelijk de in het monster aanwezige sequenties te detecteren. Uit de resultaten van de RNA-microarrays bleek dat de signaalwegen die verband houden met metabolisme, ontsteking, wondgenezing, celbiologie en immuunrespons sterk werden beïnvloed.

Deze experimentele resultaten suggereren dat etherische olie van Juniper Berry een gezonde huid en een gezonde immuunrespons ondersteunt, een normale cellulaire gezondheid en een normaal metabolisme bevordert, en een gezonde ontstekingsreactie ondersteunt. *

BioMAP® is een geregistreerd handelsmerk van DiscoverX Corporation.

*Deze verklaringen zijn niet geëvalueerd door de Food and Drug Administration. Dit product is niet bedoeld om welke ziekte dan ook te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen.

Winkelwagen