Hoe maak je je eigen allesreiniger

Je hoeft geen rubberen handschoenen en operatiemaskers tevoorschijn te halen om je huis met een allesreiniger schoon te maken. Het zal je misschien verbazen dat je eenvoudige, goedkope en niet-giftige schoonmaakmiddelen kunt maken van ingrediënten die je al in huis hebt. Het gebruik van essentiële oliën om een doe-het-zelf schoonmaakspray te maken is niet alleen een veilige optie voor het milieu, maar ook goed voor je gezin.

Deze DIY van Paige Flamm van Single Serving Size is de perfecte manier om je huis schoon te maken zonder afhankelijk te zijn van of het aantal giftige stoffen in je ruimte te verhogen. Lees verder om enkele van Paige's favoriete essentiële olie combinaties te leren voor het maken van je eigen allesreiniger.

Ingrediënten:

  • 1/4 kop witte azijn
  • 1 3/4 kopjes water
  • 30 druppels doTERRA essentiële oliën (zie mogelijke combinaties hieronder)

Paige's aanbevolen essentiële olie combinaties:

  1. 15 druppels elk van Lavender en Lemon (een van Paige's favorieten!)
  2. 10 druppels elk van Eucalyptus, Peppermint, en Wild Orange
  3. 30 druppels doTERRA On Guard®
  4. 15 druppels van Grapefruit en doTERRA On Guard

Instructies:

  1. Voeg alle ingrediënten toe aan een 16-ounce spray fles.
  2. Goed schudden, op oppervlakken spuiten en schoonvegen.

De beste essentiële oliën voor schoonmaken

Omdat zo veel essentiële oliën krachtige reinigende eigenschappen hebben, kan het gebruik ervan in uw schoonmaakroutine een geweldige manier zijn om uw huis schoon te houden zonder het verspreiden van synthetische chemicaliën.

Etherische oliën zijn zeer geconcentreerd, dus onthoud dat een beetje een lange weg gaat! Enkele essentiële oliën met natuurlijke eigenschappen die het meest nuttig zijn voor huishoudelijke reiniging zijn:

Waarom reinigen met essentiële oliën?

Veel mensen maken de overstap naar het reinigen met essentiële oliën, maar wat is de aantrekkingskracht? Er zijn talloze goede redenen om essentiële oliën te gebruiken bij het schoonmaken. Een belangrijke factor is dat etherische oliën zeer krachtig en krachtig zijn. In tegenstelling tot in de winkel gekochte schoonmaakmiddelen, betekent schoonmaken met doTERRA producten dat je maar een paar druppels nodig hebt om ongelooflijk effectief te zijn. Met extra ingrediënten zoals azijn, toverhazelaar, Castille zeep, en zuiveringszout, zal uw portemonnee zeker de besparingen voelen van het gebruik van essentiële oliën in plaats van commerciële reinigingsmiddelen.

Etherische oliën zijn ook een goed alternatief voor het schoonmaken met synthetische chemicaliën. In de winkel gekochte producten kunnen mogelijk schadelijke chemicaliën bevatten. Hoewel ze effectief genoeg kunnen zijn als schoonmaakmiddelen, bestaan er natuurlijke alternatieven die minstens zo effectief zijn en die in plaats daarvan in uw huis kunnen worden gebruikt. Als u kleine kinderen in huis heeft, zorgt het gebruik van essentiële oliën ervoor dat u geen onnodige giftige stoffen in de ruimtes laat waar uw gezin het vaakst is.

Een andere belangrijke reden om pure essentiële doTERRA oliën te gebruiken is hun veelzijdigheid. Bij het maken van je DIY allesreiniger, heb je de flexibiliteit om elke keer een nieuw aroma te creëren! De verfrissende combinaties van essentiële oliën zullen elke keer dat je schoonmaakt nieuwe, geurige geuren in je huis brengen.

Winkelwagen