Eucalyptus

Eucalyptol (Cineole)

Inleiding

1,8 – Cineole is een mono-terpeen-ether die het belangrijkste chemische bestanddeel is van Eucalyptus etherische olie. Het wordt ook gevonden in Melaleuca, Basil, Rosemary, Clary Sage en Peppermint etherische oliën. Vaak aangeduid als eucalyptol, heeft 1,8-cineole een kamferachtig aroma en een aangename kruidige smaak. Het wordt vaak gebruikt als smaakstof in bakkerijproducten, gebak en dranken, maar er is gebleken dat het in hoge mate giftig is. Buiten de vele toepassingen in de voedingsindustrie is uit recent onderzoek gebleken dat 1,8-cineole enkele intrigerende voordelen voor de gezondheid kan hebben.

Intern gebruik

Ondanks het feit dat het niet veilig is om in grote hoeveelheden te consumeren, is aangetoond dat een lager intern gebruik van 1,8-cineole verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen heeft. Als bestanddeel van de essentiële olie van Melaleuca en alleen, kan 1,8-cineole helpen om de gezonde luchtwegen te kalmeren en te ondersteunen.* Voor de dagelijkse ondersteuning van een gezonde luchtwegen, probeer een druppel rozemarijn toe te voegen aan een glas water of thee, of voeg een druppel toe aan vleesgerechten.* Experimenteel onderzoek suggereert dat 1,8-cineole kan zorgen voor antioxidant ondersteuning wanneer het intern wordt geconsumeerd.* Voor een verfrissende smaak en toegevoegde antioxidant ondersteuning, voeg een paar druppels Basil of Rosemary toe aan uw favoriete Italiaanse gerechten.

Actueel gebruik

Etherische oliën die rijk zijn aan 1,8-cineole staan bekend om hun grote voordelen bij topisch gebruik, vooral wat betreft de gezondheid van de huid, maar er zijn verschillende eigenschappen waar u zich misschien niet bewust van bent. Zo suggereert experimenteel onderzoek dat 1,8-cineole oppervlaktereinigingseigenschappen kan hebben. Een paar druppels Melaleuca of Eucalyptus toevoegen aan een glazen spuitflesje met water is een geweldige manier om badkamer- en keukenoppervlakken af te vegen en tegelijkertijd een stimulerende geur achter te laten. Bovendien suggereert experimenteel onderzoek dat 1,8-cineole kan fungeren als een insecten werend middel wanneer het aromatisch wordt gebruikt of plaatselijk wordt aangebracht. Alvorens een wandeling te maken, kunt u profiteren van de insecten werende eigenschappen van 1,8-cineole door een paar druppels Rosemary of Peppermint op uw armen en benen aan te brengen.

Hoewel dit voornamelijk verband houdt met eucalyptus en de voordelen voor de luchtwegen wanneer deze aromatisch worden ervaren, wordt 1,8-cineole daadwerkelijk aangetroffen in verschillende andere etherische oliën en heeft het een breed spectrum aan eigenschappen, afhankelijk van het toepassingsmodel. Om deze voordelen te ervaren, experimenteer met Melaleuca, Basil, Rosemary en andere 1,8-cineole die essentiële oliën bevatten in uw kook-, schoonmaak- en buitenactiviteiten.

* Deze verklaringen zijn niet geëvalueerd door de Food and Drug Administration. Dit product is niet bedoeld om een ziekte te diagnosticeren, te behandelen, te genezen of te voorkomen.

Winkelwagen