Welkom bij AromaPro

Op dit platform nemen wij, de AromaPro’s, je mee in de wereld van de etherische oliën van dōTERRA. De AromaPro’s zijn experts op het gebied van holistische, medicinale aromatherapie waarbij we gebruik maken van de etherische oliën van dōTERRA. Wij werken uitsluitend met de CPTG oliën van dōTERRA, omdat deze 100% puur natuurlijk zijn en geen schadelijke chemicaliën bevatten.

Op dit platform vind je blogs en wetenschappelijke artikelen over de oliën en hun gebruik, Do It Yourself’s om zelf mee aan de slag te gaan en de mogelijkheid om je in te schrijven voor een van de landelijke workshops die wij aanbieden. Door online informatie te bieden over de etherische oliën van dōTERRA willen wij iedereen inspireren om deze oliën en hun holistische en medicinale aromatherapie in het dagelijks leven toe te passen.

Wat is Aromatherapie?

Aromatherapie is een holistische behandeling waarbij etherische oliën gebruikt worden. Deze behandeling streeft naar verbetering van de fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Het is een voordelige manier om genezing, ontspanning en zijn welzijn te bevorderen. De etherische oliën die wij gebruiken, zijn de oliën van dōTERRA. Etherische oliën zijn organische verbindingen, gewonnen uit planten en hebben krachtige eigenschappen.

Wat zijn etherische oliën?

Etherische oliën worden gewonnen uit de schors, bloem, vrucht, het blad, zaad of wortel van een plant of boom door middel van destillatie. Ze worden doorgaans gemaakt door het proces van destillatie, waarbij de op water gebaseerde verbindingen van een plant gescheiden worden van de olie. Etherische oliën zijn sterk geconcentreerd en hebben een sterk aroma. Een druppel etherische olie bevat letterlijk de meest krachtige en helende componenten van de plant. Etherische oliën helpen de plant, zich aan haar milieu aan te passen en beschermen haar tegen een vijandige omgeving. Door het gebruik van etherische oliën kan de mens optimaal profiteren van de beschermende en genezende kracht van planten. Etherische oliën zijn samengesteld uit zeer kleine moleculen, die de celwand kunnen doordringen. Sommige componenten van etherische oliën kunnen zelfs de bloed-hersenen-barrière passeren. Op deze manier verschillen etherische oliën van vette oliën (van groenten en noten bij voorbeeld), die uit grote moleculen zijn samengesteld en daardoor niet op de zelfde therapeutische manier de cellen kunnen doordringen.

Scroll naar top