Hawaiian Sandalwood

Sandelwood

Inleiding

Sandelwood is een van de meest populaire etherische oliën in de aromatherapie. Bekend als een van de meest aardende en stabiliserende etherische oliën, heeft het een aantal voordelen bij topische toepassing. Deze eigenschappen zijn voor een groot deel te danken aan rijke concentraties sesquiterpene alcoholen, met name alfa- en bèta-santalol. De aanwezigheid van de santalol verbindingen is in geen enkele andere CPTG® etherische olie in meetbare hoeveelheden aangetoond, maar vormt samen ongeveer 70 procent van de chemische samenstelling van sandelhout.

Geschiedenis

Hoewel santalol pas in de 20e eeuw werd geïsoleerd, zijn de eigenschappen ervan al millennia lang gebruikt, omdat de verschillende soorten sandelhout sinds de oudheid op grote schaal worden gebruikt in hun geboorteland. Sandelhout groeit inheems over de hele wereld in gebieden zoals Nepal, de Pacific eilanden, Sri Lanka, Australië en India, en het is universeel gewaardeerd voor zijn gezondheidsvoordelen. Veel van deze eigenschappen zijn onderzocht door modern wetenschappelijk onderzoek, en studies die de santalol verbindingen isoleren hebben aangetoond dat veel van de dominante eigenschappen van Sandelwood etherische oliën waarschijnlijk sterk worden beïnvloed door die complexe en langzaam metaboliserende sesquiterpenen.

Gebruik

De breedte van het onderzoek naar de effecten van Sandelwood op de huid is overweldigend, en studies die de santalol verbindingen isoleren, suggereren dat dit vooral te wijten is aan hun biologische activiteit in de menselijke cellen. In vitro onderzoek suggereert dat zowel alfa- als bèta-santalol die plaatselijk wordt aangebracht, kan helpen om de huid te kalmeren en een gezonde huid te bevorderen. Verder experimenteel onderzoek suggereert dat het plaatselijk aanbrengen van alfa-santalol de algehele gezondheid van de huid bevordert. Voeg 1-2 druppels Hawaiian Sandelwood toe aan uw vochtinbrengende crème en breng dit dagelijks aan voor een gladde, stralende huid. Santalol heeft ook oppervlaktereinigende eigenschappen en staat erom bekend dat het beschermt tegen milieubedreigingen.

De geur van Sandelwood is waar het het meest bekend om is, en dat zoete, houtachtige, stemmingsversterkende aroma wordt geleverd door de rijke concentratie van alfa- en bèta-santalol. Menselijk klinisch onderzoek suggereert dat alfa-santalol, wanneer het aromatisch wordt gebruikt, kan helpen om de stemming te verbeteren. Het verspreiden van Sandelwood kan helpen bij het kalmeren van angstige gevoelens en het bevorderen van een rustgevende nachtrust.

Conclusie

Santalol is een goed onderzochte, veilige en natuurlijke verbinding die in de essentiële oliën van DoTERRA Hawaiian en Sandelwood wordt gevonden. Onderzoek suggereert dat het kan helpen bij het kalmeren van angstige gevoelens, het bevorderen van rustgevende slaap, en het beschermen tegen bedreigingen van het milieu.

 

* Deze verklaringen zijn niet geëvalueerd door de Food and Drug Administration. Dit product is niet bedoeld om een ziekte te diagnosticeren, te behandelen, te genezen of te voorkomen.

Winkelwagen