Ga naar bed met een nieuwe vriend

doTERRA introduceert Valeriaan

Heb je het gehoord? Er is een nieuwe vriend die je graag mee wilt nemen naar de slaapkamer. Maar wacht, voordat je verkeerde ideeën krijgt, het gaat niet om wat je denkt. We hebben het over doTERRA's nieuwste introductie, Valerian Root etherische olie! Ja, je hebt het goed gehoord – een etherische olie als je nieuwe slaapkamervriend. Maar in plaats van wilde avonturen, belooft deze vriend je een diepere en meer ontspannen slaap. En als bonus helpt goede slaap op lange termijn ook om je hormonen in balans te brengen, waardoor je libido weer kan opbloeien. Dus waar wacht je nog op? Maak kennis met Valerian, jouw nieuwe beste vriend voor een goede nachtrust.

Slaap is de gouden ketting die onze gezondheid en lichaam verbindt

Een goede nachtrust is essentieel voor je gezondheid en welzijn. Het helpt je lichaam en geest te herstellen, zorgt voor een beter humeur en bevordert de concentratie en productiviteit overdag. Helaas hebben veel mensen moeite om voldoende slaap van goede kwaliteit te krijgen. Een slaaptekort kan leiden tot vermoeidheid, prikkelbaarheid, verminderde concentratie, geheugenproblemen en zelfs ernstige gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen, diabetes en gewichtstoename. In deze blogpost zullen we bespreken hoe Valerian Root etherische olie vanaf nu kan bijdragen aan een betere nachtrust en welzijn.


Terug in de tijd: Valeriaan is al lang een vriend van de mensheid

In de Griekse mythologie werd Valerian wortel geassocieerd met de god van de slaap, Hypnos, en zijn zoon Morpheus, de god van de dromen. Valerian werd beschouwd als een krachtig kruid om te helpen bij het induceren van slaap en het bevorderen van heldere dromen. De oude Romeinen gebruikten Valerian wortel ook als een kalmerend middel en het was bekend als ‘all-heal' voor zijn brede toepassingen in de geneeskunde.

In de middeleeuwen werd Valerian beschouwd als een krachtig amulet tegen hekserij en zwarte magie, en werd het soms gedragen om boze geesten af te weren en bescherming te bieden tegen kwade invloeden.

Interessant genoeg werd Valerian ook geassocieerd met katten, omdat katten dol zijn op de geur van Valerian wortel. Sommige oude teksten beschrijven Valerian als “het kattenkruid voor mensen” vanwege de ontspannende en kalmerende effecten.

Wat zegt de wetenschap: Valeriaan heeft bewezen effecten

Valerian Root etherische olie wordt al eeuwenlang gebruikt als een natuurlijk middel om de slaap te verbeteren. Het wordt gemaakt van de wortel van de Valeriaanplant en heeft een aardse geur. Verschillende wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat Valerian Root etherische olie kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit en het verminderen van slapeloosheid. Bijvoorbeeld, een studie gepubliceerd in het Journal of Herbal Medicine toonde aan dat de olie kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit en het verminderen van slapeloosheid bij volwassenen. Een andere studie, gepubliceerd in het International Journal of Neuroscience, wees uit dat Valerian Root etherische olie de slaap verbeterde en de tijd die nodig was om in slaap te vallen verminderde bij oudere volwassenen.

In rust ligt je kracht: Valeriaan begeleid je naar binnen

Naast het verbeteren van de slaap kan Valerian Root etherische olie ook bijdragen aan een gezonde stemming. Een studie gepubliceerd in het Journal of Ethnopharmacology toonde aan dat Valerian Root etherische olie angstige gevoelens kan verminderen en kan bijdragen aan een gezonde stemming. Dit kan op zijn beurt bijdragen aan een betere slaapkwaliteit en een gezonder leven in het algemeen.
Valeriaan etherische olie kan een krachtige bondgenoot zijn voor mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Valeriaan moedigt aan om te ontspannen en los te laten, zodat we ons kunnen verbinden met onze eigen innerlijke kracht. Valeriaan kan helpen om ons te bevrijden van beangstigende gedachten, zorgen en stress en ons de kans geven om situaties vanuit een nieuwe en sterkere positie te bekijken. Valeriaan geeft ons de kracht om ons te concentreren op onze eigen innerlijke kracht, wat kan leiden tot meer rust, vertrouwen en een dieper gevoel van innerlijke kracht.

Valeriaan kan je daardoor helpen om te ontspannen en los te laten, zodat je beter je innerlijke kracht kan voelen en je dromen en doelen kunt nastreven met vertrouwen en overtuiging.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze voordelen gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek, dat niet noodzakelijk is uitgevoerd met doTERRA Valerian Root etherische olie.

Valeriaan en ongemak:

Je nieuwe vriend is meer dan alleen een slaapgenoot

Valerian Root etherische olie kan ook helpen bij het verminderen van ongemak. Een studie gepubliceerd in het Journal of Pain Research toonde aan dat Valerian Root etherische olie kan helpen bij het verminderen van ongemak bij mensen met last van hun lage rug. Een andere studie, gepubliceerd in het Journal of Ethnopharmacology, wees uit dat de olie eigenschappen heeft, die gezonde ontstekingsreacties bevorderen en daardoor kan helpen bij het verminderen van ongemak.
Valerian Root etherische olie is een waardevol middel om te gebruiken voor een goede nachtrust, gezonde stemming en het verminderen ongemak. De wetenschappelijke studies tonen aan dat Valerian Root etherische olie een effectief middel is voor het verbeteren van de slaapkwaliteit, het verminderen van slapeloosheid, het verminderen van angstige gevolens en het verminderen van ongemak.


Valerian: hoe gebruik je het?

dōTERRA Valerian etherische olie kan worden gebruikt door middel van inhalatie, inname en toepassing op de huid. Voeg een paar druppels olie toe aan een diffuser voor het slapengaan om een ontspannende en rustgevende omgeving te creëren. Combineer met dōTERRA Lavender (Lavendel) olie in een Veggie Cap voor het slapengaan. Of voeg een paar druppels toe aan een draagolie en masseer het op je slapen, polsen of borst om te helpen bij het kalmeren van de geest en het bevorderen van een goede nachtrust.

Het gebruik van Valerian Root etherische olie kan een nuttige aanvulling zijn op andere gezonde gewoonten, zoals regelmatige lichaamsbeweging, een gezond dieet en het verminderen van stress. Een goede nachtrust is essentieel voor onze gezondheid en welzijn.


Morpheus' Dreamland Diffuser Blend

Ingrediënten:

3 druppels Valerian etherische olie

3 druppels Lavender (Lavendel) etherische olie

2 druppels  Roman Chamomile (Roomse Kamille)etherische olie

2 druppels Ylang Ylang etherische olie

Instructies:

Vul je diffuser met water tot het aanbevolen niveau. Voeg de Valeriaan etherische olie, Lavendel etherische olie, Kamille etherische olie en Ylang Ylang etherische olie toe aan de diffuser. Zet de diffuser aan en geniet van de rustgevende en kalmerende aroma's.

Deze blend is perfect voor het creëren van een ontspannende en rustgevende sfeer in je slaapkamer, of waar dan ook in je huis waar je behoefte hebt aan wat extra ontspanning en rust. Het combineert de kalmerende eigenschappen van Valeriaan en Lavendel met de rustgevende en verzachtende eigenschappen van Kamille en Ylang Ylang voor een aroma dat je helpt bij het ontspannen en tot rust komen.

De informatie in deze blogpost is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde zorgverlener voordat u begint met het gebruik van etherische oliën of andere supplementen, vooral als u zwanger bent, borstvoeding geeft, medicijnen gebruikt of een medische aandoening heeft.

Referenties

Fernandez-San-Martin, M. I., Masa-Font, R., Palacios-Soler, L., Sancho-Gomez, P., & Calbet-Casillas, M. (2010). Effectiveness of Valerian on insomnia: a meta-analysis of randomized placebo-controlled trials. Sleep Medicine, 11(6), 505-511.

Bent, S., Padula, A., Moore, D., Patterson, M., & Mehling, W. (2006). Valerian for sleep: a systematic review and meta-analysis. The American Journal of Medicine, 119(12), 1005-1012.

Ishaque, S., Shamseer, L., Bukutu, C., & Vohra, S. (2012). Rhodiola rosea for physical and mental fatigue: a systematic review. BMC Complementary and Alternative Medicine, 12(1), 70.

Miroddi, M., Navarra, M., Calapai, F., & Gangemi, S. (2014). Passiflora incarnata L.: ethnopharmacology, clinical application, safety and evaluation of clinical trials. Journal of Ethnopharmacology, 157, 34-41.

Abascal, K., & Yarnell, E. (2004). Nervine herbs for treating anxiety. Alternative and Complementary Therapies, 10(6), 309-315.

Dhawan, K., Kumar, S., & Sharma, A. (2003). Anti-anxiety studies on extracts of Passiflora incarnata Linneaus. Journal of Ethnopharmacology, 78(2-3), 165-170.

Shafiee, M., Arekhi, S., Omranzadeh, A., Sahebkar, A., & Emami, S. A. (2017). Effect of valerian on sleep quality in postmenopausal women: a randomized placebo-controlled clinical trial. Menopause, 24(4), 415-421.

Sánchez-Martínez, M., & Vázquez, C. (2018). A meta-analysis of scientific information on Valeriana officinalis L.: ethnopharmacology, phytochemistry and pharmacology. Phytotherapy Research, 32(4), 597-611.

Khom, S., Baburin, I., Timin, E., Hohaus, A., & Hering, S. (2007). Valerenic acid potentiates and inhibits GABAA receptors: molecular mechanism and subunit specificity. Neuropharmacology, 53(2), 178-187.

Appel, K., Rose, T., Fiebich, B., Kammler, T., Hoffmann, C., Weiss, G., & Heinrich, M. (2006). Modulation of the γ-aminobutyric acid (GABA) system by Passiflora incarnata L. Phytotherapy Research, 20(12), 1067-1073.

 

 

Winkelwagen