doTERRA AromaTouch Studie

Een andere studie van doTERRA-onderzoekers is vers van de pers. De nieuwe studie, een klinische pilot studie die in het Journal of Integrative Medicine and Therapy werd gepubliceerd, onderzocht de voordelen van de AromaTouch® Technique. De AromaTouch® Technique is een unieke methode voor de toepassing van etherische olie, ontwikkeld door Dr. David Hill, de oprichter van doTERRA en voorzitter van Scientific Operations. De techniek is een etherische olietoepassing die een gematigde aanrakingsmethode combineert met acht van de krachtigste oliën en mengsels van doTERRA. Lees hier meer over de AromaTouch® Technique.

Hoewel een behoorlijke hoeveelheid onderzoek de voordelen van aanraking aantoont en ander onderzoek de voordelen van topisch toegepaste etherische oliën ondersteunt, bestaat er weinig onderzoek naar de combinatie van de twee. Daarnaast is er geen voorafgaand onderzoek gedaan naar de voordelen van de AromaTouch® Technique specifiek. De AromaTouch® Technique is ontworpen om homeostase en ontspanning te bevorderen, stress te verminderen en het algemene welzijn te ondersteunen. In dit onderzoek hebben de onderzoekers de AromaTouch® Technique op de proef gesteld.

Experimenteel ontwerp

Om een idee te krijgen van de voordelen van de techniek op zowel korte als lange termijn, evalueerden de onderzoekers de effecten op het lichaam onmiddellijk nadat vrijwilligers slechts één techniek hadden ontvangen, en ze maten ook de blijvende effecten op het lichaam wanneer de techniek regelmatig voor een langere periode werd toegediend. Daarnaast werden twee groepen gebruikt in het experiment. De behandelgroep kreeg de AromaTouch® Technique precies zoals beschreven in het protocol, dat door Dr. David Hill is ontwikkeld. Een controlegroep bestond uit personen, die de AromaTouch® Technique kregen met elke aandoening hetzelfde, behalve dat gefractioneerde kokosolie werd gebruikt in plaats van de acht etherische oliën die normaal gesproken in de techniek worden gebruikt.

De onderzoekers maten de hartslag, de bloeddruk, de gemiddelde arteriële druk en namen speekselmonsters, die werden geanalyseerd op cortisol (een stresshormoon) en andere biomarkers van de gezondheid. Vrijwilligers vulden ook een subjectieve vragenlijst in die hun huidige gemoedstoestand aangaf.

Resultaten

Beide groepen ervaren een daling van de hartslag, gemiddelde arteriële druk, diastolische bloeddruk, stressscores en speekselniveaus van cortisol direct na de eerste AromaTouch® Technique. Maar over het algemeen waren de veranderingen meer uitgesproken in de groep die de AromaTouch® Technique met de etherische oliën kreeg. Hoewel de studie een kleine steekproefomvang omvatte, hadden de verschillen op de lange termijn wel een statistische betekenis.

Conclusie

Deze resultaten suggereren, dat de AromaTouch® Technique een uitstekende manier is om onmiddellijk het gevoel van stress te verminderen en ontspanning te bevorderen. Wanneer het regelmatig wordt toegediend, is het ook effectief bij het bevorderen van duurzame resultaten in het lichaam op de lange termijn. Dit onderzoek levert sterk bewijs voor de voordelen van de AromaTouch® Technique. Als u de resultaten van het onderzoek meer in detail wilt zien, kunt u de full-text studie gratis raadplegen op de website van de uitgever, aangezien het Journal of Integrative Medicine and Therapy open toegankelijk is.

Winkelwagen